Input your search keywords and press Enter.

U sklopu projekta ‘Pod budnim okom volontera’

Osnovna škola Antuna Masle dobila koordinatore volonterskih programa

U sklopu projekta Pod budnim okom volontera petero djelatnika Osnovne škole Antuna Masle i dvoje predstavnika Udruge Deša, 23.3. 2018. uspješno je završilo petodnevnu edukaciju Menadžmenta volonterskih programa.
Tijekom edukacije, polaznici su se educirali o zakonskoj regulativi vezanoj za volonterstvo, primjerima iz prakse te korištenja informacijskih tehnologija u svrhu unapređenja rada s volonterima.
Također, polaznici su kreirali potencijalne volonterske pozicije koje se u budućnosti mogu realizirati kao dio volonterskog programa škole.
Volonterski programi škola kao neprofitnih ustanova predstavljaju način otvaranja škole prema zajednici, daju mogućnost uvođenja novih edukativnih i zabavnih sadržaja u škole.
Svaki pojedinac time ima mogućnost postati aktivni građanin koji doprinosi izgradnji društvenog kapitala kroz vlastiti doprinos djelovanjem u zajednici dok se kod učenika razvija navika volontiranja ili odgoja za volontiranje kako to definira Zakon o volonterstvu.

Edukaciju su provodile djelatnice Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai po kurikulumu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva čiji je Bonsai pridruženi član.

Projekt Pod budnim okom volontera realizira se kroz Poziv : Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a koji se provodi u okviru ESF-a Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 4., Specifičnog cilja 11.ii.1. Razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva, osobito udruga i socijalnih partnera, te jačanje civilnog i socijalnog dijaloga radi boljeg upravljanja.
Nositelj projekta je DEŠA – Dubrovnik, dok su partneri na projektu, uz Udrugu za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga CROGIS, Udruga Lovci na oluje, OŠ Antuna Masle Orašac i OŠ Župa Dubrovačka.

Anja Marković
Udruga Bonsai / Volonterski centar Dubrovnik
Izvršna direktorica

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.