Input your search keywords and press Enter.

U sedam godina uređeno 50 igrališta i prostora za rekreaciju

U proteklih sedam godina, od 2009. do danas, Grad Dubrovnik uredio je, obnovio i opremio ukupno 49 igrališta za djecu, igrališta za male sportove te drugih sadržaja poput prostora za  vanjski fitness ili skate parka. Ukupno je u razdoblju 2009.-2016. iz gradskog proračuna utrošeno 18.232.221 kuna, od čega se na opremu i radove odnosi 15.210.604, a na održavanje 3.021.617 kuna.

Većinom se radi o novim ulaganjima jer su i na postojećim lokacijama ugrađene nove sprave i podloge, a prostori su hortikulturno i komunalno uređeni, poput recentnih intervencija na Montovjerni, u Čokolinu   ili u Mokošici.

U tijeku su projekti pet igrališta, a obuhvaćaju dječje igralište na Depozitu, igralište iznad Gimnazije, boćalište u Mokošici i na Kalamoti, te dječje igralište u Orašcu.

Tijekom ove i sljedeće godine planirani su radovi na dodatnih pet lokacija. Dječje igralište u Luci Šipanskoj dopunit će se novim spravama, opremit će se igralište za male sportove na Batu u Zatonu, te će se urediti dječje igralište u Trstenom.

Igralište u Solitudu također će se dopuniti novim spravama, poligonom za vježbanje na otvorenom i igralištem za basket. U drugoj fazi u Čokolinu uredit će se senzorni park za djecu s poteškoćama u razvoju.

Za iduću godinu planirana je izgradnja igralište za male športove i dječjeg igralište na glavici Babinog kuka.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *