Input your search keywords and press Enter.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji, u četvrtak, 14.studenog, organiziralo je poslovnu radionicu u Rimu, za predstavnike talijanskih turističkih agencija i predstavnike hotela i agencija iz Hrvatske. Uvodnu riječ je imala direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Italiju, Viviana Vukelić, zatim Veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić te Ivana Jelinić, predsjednica udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET.

Radionici je prisustvovalo 60-tak talijanskih turističkih agenata te 20-ak hrvatskih predstavnika hotela, agencija i turističkih zajednica kao i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Talijani su pokazali veliki interes za hrvatsko tržište, a posebice za Dubrovnik zbog direktnih letova tijekom cijele godine. Aviokompanija Vueling povezuje Rim i Dubrovnik dva puta tjedno tijekom zime, dok u sezoni Croatia Airlines leti direktno Rim – Dubrovnik tri puta tjedno,a Easy Jet i Vueling četiri puta tjedno.

Dubrovnik je u 2019. godini posjetilo 38 141 talijanskih turista, a ostvarili su 115 784 noćenja što je na razini prošle godine.Predstavljanje Dubrovnika i turističke ponude u Rimu zasigurno će pridonjeti povećanju turističkih posjeta s talijanskog tržišta.

 

 

Aida Hadžić

 

Koordinator Odjela za komunikacijske taktike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *