Input your search keywords and press Enter.

U nedjelju Svečano otvaranje 67. Igara

Dubrovačke ljetne igre tradicionalno će biti otvorene 10. srpnja s početkom u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha.

Uz Himnu slobodi, 67. put podići će se festivalska zastava Libertas. Nakon poklika ”Neka uđu!”, pa sve do 25. kolovoza, dvadeset ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika postaje mjesto susreta gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta s međunarodnom publikom od približno 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja.

Program ceremonije Svečanog otvorenja izvest će se prema scenariju Mani Gotovac i u režiji Ivana Miladinova. Festivalski dramski ansambl čine Nikola Baće kao voditelj ceremonijala, Dragan Despot, Boris Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Pjer Meničanin, Anđela Ramljak, Anja Đurinović i Olga Pakalović. Nastupit će i Folklorni ansambl Linđo koji slavi svojih 50 ljeta na Igrama, Kazališna družina Kolarin, Baletni odjel Umjetničke škole „Luke Sorkočevića“, Plesni studio „Lazareti“ i brojni drugi. Glazbu će izvoditi Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije uz Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“, Dubrovački komorni zbor i Zbor Libertas.

Prolog iz opere Pagliacci izvest će počasni gost grada Dubrovnika, tenor, dirigent, skladatelj i umjetnički fotograf – José Cura koji će, uz maestra Mladena Tarbuka, nastupiti i u ulozi dirigenta. U pjevačkoj ulozi pridružit će mu se tenor Cristian Suriani te sopranistice Ilijana Korać Teklić i Linda Ballova, koja će uz maestra Curu nastupiti i sutradan, 11. srpnja na gala koncertu.

Ceremoniji otvaranja prethodi Generalna proba koja će se održati dan ranije, u subotu 9. srpnja točno u ponoć što je tradicionalan događaj za sve Dubrovčane koji probu živo prate pljeskom, smijehom i povicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.