Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obišao je u četvrtak, 14. ožujka sa suradnicima radove na adaptaciji pedijatrijske ambulante u Mokošici.

Suterenski prostor površine 150 metara kvadratnih, smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu. Sanacija je započela u veljači, a predviđeno vrijeme trajanja radova je dva mjeseca. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosi i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora, u iznosu od oko 1,6 milijuna kuna.

 

– U suradnji s Domom zdravlja dogovorili smo se da preuzmu ovaj prostor, Grad Dubrovnik će ga i preurediti  i predati na korištenje. Prethodno je Grad dodijelio stan koji će se koristiti za stanovanje pedijatra. Vjerujem da ćemo u trenutku kad se otvori ovaj prostor imati osobu koja će u njemu raditi, a ovdje će s pedijatrom raditi i logoped što smatram da je potrebno i važno za Mokošicu. Znamo da su pedijatri na području grada i okolice preopterećeni i ovo će biti jedan od načina i da se njima smanji broj djece. – izjavio je gradonačelnik Franković, naglasivši kako će se projektom podići standard zdravstvene skrbi na području Grada Dubrovnika, jer će se ambulantom koristiti i djeca iz šireg područja Mokošice.

 

Prema glavnom projektu koji je izradio arhitektonski biro „Modul A“ iz Dubrovnika, prostor će se adaptacijom podijeliti na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, a planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu. Buduća ambulanta u Mokošici opremit će odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Planirano je i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

 

 

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.