Input your search keywords and press Enter.

U hotelu Valamar Dubrovnik President 5* svečano otvoren festival Sentimento

U hotelu Valamar Dubrovnik President 5* danas je svečano otvoren jedinstveni međunarodni kulturni edukacijsko-rehabilitacijski festival Sentimento.

Domaćin festivala, tenor Stijepo Gleđ Markos, u kongresnoj dvorani hotela Valamar Dubrovnik President na glazbenoj radionici okupio je osobe s intelektualnim teškoćama područja Dubrovačko-neretvanske županije, njihove terapeute, nastavnike i roditelje što je ujedno i prvi put da su pružatelji usluga za osobe s intelektualnim teškoćama s područja cijele županije bili udruženi u zajedničkom projektu. Pružatelji usluga za osobe s intelektualnim teškoćama koji ove godine sudjeluju u programu festivala Sentimento su Centar za rehabilitaciju Josipovac, Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, Osnovna škola Marina Držića – škola s posebnim programom, Udruga Dva skalina, Udruga Leptirići – Ploče, Udruga Poseban prijatelj, Udruga Radost – Ploče, Udruga Rina Mašera te Udruga za Down sindrom DNŽ.

Veliki broj sudionika glazbene radionice na jedan dan imali su priliku postati umjetnici koji su svoju kreativnost pretvorili u jedinstvenu kompoziciju, a sve pod vodstvom i mentorstvom prof.dr. Nigela Osborne-a. Na radionici je nastala nova kompozicija koju će na središnjem koncertu 21. lipnja ispred Dubrovačke katedrale izvesti domaćin festivala, Stijepo Gleđ Markos zajedno s posebnim gostom večeri, glazbenim umjetnikom i mirotvorcem Nenadom Bachom u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Uz glazbenu radionicu prof. Osborne održao je i seminar o glazbenoj rehabilitaciji kroz praktične primjere za edukaciju roditelja, terapeuta, nastavnika i ostale zainteresirane javnosti.

Valamar Riviera i ove godine snažno je podržala i sudjelovala u stvaranju pozitivne i društvene vrijednosti festivala Sentimento koji osobama s posebnim potrebama omogućuje integraciju u zajednicu kojoj doprinose i unutar koje komuniciraju kao umjetnici i stvaratelji.

Valamar Riviera d.d. Odnosi s javnošću

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.