Input your search keywords and press Enter.

U Godini Sv. Vlaha: Koncert Svetome Vlahu

Dana 4. travnja 2016. u 20 sati u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića održat će se koncert „Svetome Vlahu“.

Klavirski duo Kim Mi Hee i Zrinka Tomašić te violinist Hrvoje Tomašić svirat će djela Johannesa Brahmsa, Pjotra Iljiča Čajkovskoga i Pabla de Sarasatea.

Koncert je dio programa Godine svetoga Vlaha, a organiziran je uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. Ulaz je besplatan.

O glazbenicima:

Kim Mi Hee (Južna Koreja/Italija) diplomirala je 2000. godine klavir na Nacionalnom sveučilištu u Seulu. U Rimu je kasnije diplomirala klavir, kompoziciju i dirigiranje na Konzervatoriju svete Cecilije i završila poslijediplomski studij klavira na Papinskoj akademiji za crkvenu glazbu. Specijalistički studij orguljske improvizacije završila je na Musikhochschule u Lucernu (Švicarska). Skladateljica je dva korejska oratorija. Kao dirigentica surađuje na različitim koncertnim sezonama i s glazbenim udrugama. Zaposlena je na Papinskoj akademiji za crkvenu glazbu u Rimu kao profesorica partitura.

Zrinka Tomašić (Zagreb, Hrvatska) diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i na Konzervatoriju svete Cecilije u Rimu te magistrirala klavir na Papinskoj akademiji za crkvenu glazbu. Nastupa kao solistica i u komornim sastavima. Sklada duhovnu i klasičnu glazbu i piše obrade narodnih napjeva. Surađuje s umjetnicima u Italiji i Njemačkoj. Snimala je za HRT. Zaposlena je kao korepetitorica klasičnog baleta i profesorica klavira u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića Dubrovnik.

Hrvoje Tomašić (Zagreb, Hrvatska) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji i medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao violinist dobitnik je više državnih i međunarodnih nagrada. Nastupa kao solist i komorni glazbenik te s orkestrom. Bio je jedan od osnivača i prva violina Zagrebačkog kvarteta mladih. S majkom i sestrom djeluje u tercetu Tomašić u Hrvatskoj i inozemstvu. Više je puta snimao za HRT.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *