Input your search keywords and press Enter.

TZ protiv višeg PDV-a

Turističko vijeće TZ grada Dubrovnika jednoglasno protiv podizanja stope PDV-a na ugostiteljske usluge

Na 21.sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika održanoj u petak, 25. studenog usvojen je konačni financijski plan za 2017. godinu, te rebalans financijskog plana za 2016. godinu.

Predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić, uveo je dodatnu točku Dnevnog reda pod nazivom „Podizanje stope poreza na dodanu vrijednost na ugostiteljske usluge“.

Naime, kako je istaknuto, predloženo povećanje PDV-a od strane Vlade Republike Hrvatske iznimno je štetno, a negativan utjecaj takve odluke odrazio bi se na konkurentnost na tržištu, na produženje sezone, planirane investicije i zapošljavanje u djelatnosti, kako u Dubrovniku, tako i u Hrvatskoj općenito. „Samo u Dubrovniku izravna šteta procijenjena je na 100 milijuna kuna godišnje“, upozorio je Vlahušić.

Turističko vijeće zauzelo je jednoglasan stav da stopa PDV-a na ugostiteljske usluge treba ostati na 13 %, a da ju je do 2020. godine potrebno smanjiti na 10 %, razinu kakva je na snazi u zemljama u okruženju, te kako je uostalom definirano Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine.

Sandra Milovčević, koordinator PR Odjela, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *