Input your search keywords and press Enter.

Autorski projekt Boba Jelčića „Tri sestre“ u ponedjeljak je, 13. srpnja, pod pokroviteljstvom Tele2, u parku Gradac izveo dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, unatoč jakom vjetru. Predstava je na programu 71. Igara i večeras, 14. srpnja s početkom u 21.30 sati, a ulaznice su rasprodane.

Festivalska publika uživala je sinoć u prvom dramskom programu ovogodišnjih 71. Dubrovačkih ljetnih igara te u vrhunskoj glumačkoj izvedbi sjajnog ansambla HNK-a U Zagrebu, predvođenog Ninom Violić u ulozi Olge, Jadrankom Đokić u ulozi Maše te Irinom, Ivom Jerković. Slavni Čehovljev komad „Tri sestre“ u ovom je autorskom projektu Boba Jelčića (inače dobro poznatog festivalskoj publici kojoj se, zajedno s Natašom Rajković, prvi put predstavio legendarnom „Radionicom za šetanje, pričanje i izmišljanje“ 2003. godine) polazišna točka za redateljsko i glumačko istraživanje. Projekt preispituje i briše granice kazališne umjetnosti, otvara do sada zatvorene procese unutar kazališne kuće, propituje kako se likovi i motivi iz Čehovljeva vremena odnose prema ovome našemu i na koji način oni razgovaraju s publikom. Kako ne bi ostalo samo na izvedbenom polju, ovaj proces poduzima i stvarne korake ka brisanju zadanih kazališnih okvira, otvaranju prema publici i propitivanju sadržaja koji su sami po sebi razumljivi kazalištu. Ne čudi stoga da su se glumci sinoć dobro snašli u nepovoljnim vremenskim uvjetima na Gradcu i improvizacijom predstavu prilagodili, te je tako umjesto u dva dijela s pauzom izveli u jednom skraćenom dijelu, kako publika ipak ne bi ostala uskraćena.

U nastavku dramskog programa 71. Igara ovaj vikend, 18. i 19. srpnja, posvećen je dječjim predstavama „Domaši“ Ane Marije Veselčić i „Stonoga Goga“ Andrijane Grgičević u produkciji Gradskog kazališta lutaka Split, dok ponedjeljak i utorak, 20. i 21. srpnja donose premijerne izvedbe autorskog projekta Saše Božića „Mara i Kata“ u izvedbi Nataše Dangubić i Doris Šarić Kukuljica.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, Caboga Stiftung, HEP, OTP banka, Euroherc, ACI, ALH, Tele2, Kraš, Croatia Airlines i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

 

Karla Labaš
Ured za odnose s javnošću i marketing

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *