Input your search keywords and press Enter.

Obilje slasnih i zabavnih događanja koje ne smijete propustiti!

Meso, patei i terine Marine Žibert Ercegović, Tvornica slastica Lucije Tomašić i večera s Dinom Galvagnom najvažniji su događaji trećeg Good Food Festivala Dubrovnik koji će se održati u subotu 25.listopada. Nastavljaju se i radionice u Deši – spravljanjem mantale, na Pilama kupite domaće proizvode iz cijele Hrvatske, krenite u potragu za svojom omiljenom slasticom, uživajte u kavi i kolačima u Hilton Imperialu, upoznajte dubrovačku povijest kroz turu „Dubrovnik na pjatu“. Kupite neku zgodnu kuharicu s domaćim ričetama pa se počastite odličnim i pristupačnim menijima u 28 dubrovačkih restoran ili upoznajte zamamna vina regionalnih vinara u pet vinskih barova.
Chef i vlasnica poznatoga dubrovačkog Restorana Sesame, Marina Žibert Ercegović prezentirat će kuhanje sous vide, kuhanje steaka u vakumu, mariniranje mesa te pripremu terina i pašteta od mesa. Kušajte, zabavite se i ponešto naučite uz čašu dobroga vina u Sesamu! Rezervacije na telefon 412 910!
Interes dubrovačkih gospođa i ostalih posjetitelja za radionice Good Food Festivala rezultirao je osmišljavanjem dodatnih radionica koje će realizirati mlada dubrovačka slastičarka Lucija Tomašić. U prvom terminu Lucijine tvornice slastica ova kreativna mlada chefica pozabavit će se pripremom i prezentacijom jedne vrste tradicionalnih blagdanskih kolačića,- Husarskih kolačića i mogućim varijacijama na temu uz koristenje rogača, maka, ljute naranče, limuna, smokve i lavande.
Prava poslastica subotnje večeri je VEČERA S POZNATIM CHEFOM – DINOM GALVAGNOM u Restoranu Porat hotela Hilton Imperial Dubrovnik.
Dino Galvagno ne voli kompromise i svjestan je svoje reputacije najavangardnijeg, najhrabrijeg i najzahtjevnijeg hrvatskog chefa. Inspiraciju pronalazi u prirodi, a voli surađivati i dijeliti iskustva sa strastvenim proizvođačima i sakupljačima. Koristi samo kvalitetne, a često i zaboravljene ili nedovoljno iskorištene namirnice jer je uvjeren da u njima leži veliko gastronomsko bogatstvo. Cilj Dina Galvagna je osuvremeniti i rafinirati gastronomski identitet hrvatskih regija i definirati modernu hrvatsku kuhinju. Na Good Food Festivalu chef Dino predstavlja vlastitu viziju i pokazuje neiskorištene mogućnosti dubrovačke kuhinje. Ne propustite prigodu upoznati ovoga zanimljivog hrvatskog chefa i kušati njegova jela kreirana samo za Vas!

Jelka Tepšić
Odjel za komunikacije TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *