Input your search keywords and press Enter.

Trebaju li Dubrovniku i Metkoviću kante za pseći otpad?

Glasajte za lokacije na kojima je potrebno postaviti kante za pseći otpad
Do 31. listopada na poveznici http://dedal.hr/dm-2016/sape/ građani mogu glasati za lokacije u Dubrovniku i Metkoviću na kojima su potrebne kanti za pseći otpad. U kampanji sudjeluju 24 grada, među kojima su Dubrovnik i Metković. U Dubrovniku građani mogu glasati za jednu od pet lokacija, dok u Metkoviću mogu birati među 15 lokacija koje su definirane u suradnji s gradovima.
U sklopu kampanje “Kad se naše šape slože” dm će donirati ukupno 100 kanti koje će biti postavljene na lokacije koje dobiju najviše glasova, a brigu o kantama preuzet će jedinice lokalne samouprave.
“Kampanjom Kad se naše šape slože dm želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu te im to omogućiti doniranjem kanti za pseći otpad koje će biti postavljene na lokacijama na kojima građani smatraju da je to najpotrebnije. Pozivam sve građane da se uključe u kampanju jer kad se slože jedinice lokalne samouprave, građani i dm, možemo Dubrovnik i Metković učiniti još ljepšima”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.
Za sudjelovanje u kampanji potrebno je otvoriti poveznicu, potom u padajućem izborniku odabrati Dubrovnik ili Metković. Nakon što odaberete grad, u drugom padajućem izborniku ponudit će vam se sve raspoložive lokacije među kojima možete glasati za lokaciju na kojoj je po vašoj procjeni potrebno postaviti kantu za pseći otpad.
Kampanju za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima građani mogu podržati i zamjenom 20 active beauty bodova za brošuru i radnu bilježnicu “Budi junak”. Uz radnu bilježnicu, djeca će kroz zabavne igre i kvizove naučiti što znači biti odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, a brošura će svim vlasnicima i budućim vlasnicima kućnih ljubimaca služiti kao podsjetnik o tome koje su njihove odgovornosti prema ljubimcu i zajednici.
Brošuru i radnu bilježnicu dm je pripremio u suradnji s partnerima kampanje: Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu i Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja.

kad-se-nase-sape-sloze_dm

NIKOLETA LUČIN
starija savjetnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *