Input your search keywords and press Enter.

Tratamenat povodom završetka radova na sanaciji ceste D8-Bosanka

Povodom završetka radova na sanaciji ceste D8-Bosanka zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika zadužen za komunalna pitanja Željko Raguž organizirao je u četvrtak druženje s mještanima uz prigodni tratamenat.

Radovi na sanaciji i asfaltiranju ceste trajali su dva tjedna. Odlukom o raspodjeli viška prihoda prenesenih iz 2014. godine, koja je sastavni dio Proračuna, za sanaciju i asfaltiranje ceste D8 – Bosanka predviđeno je 600 tisuća kuna. Dodatnih 200 tisuća kuna predviđeno je za izradu projekte dokumentacije za cjelovito rješenje iste ceste, odnosno drugu fazu koja uključuje izgradnju dvotračne ceste, za što je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose.

„Vlasnik dijela zemljišta je Grad Dubrovnik, dok značajan dio otpada na Republiku Hrvatsku i privatne vlasnike. Ići ćemo na otkup ili eventualno izvlaštenje onih s kojima se ne budemo mogli dogovoriti. Ali većina su mještani Bosanke, koji su iskazali spremnost pa bi se trebali lako dogovoriti“, rekao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Raguž, koji je Bosanku posjetio u pratnji suradnika iz Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte.
Prema zahtjevima mještana pokrenuta je nabavka novih rasvjetnih tijela kojim će se prometnica dodatno osvijetliti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *