Input your search keywords and press Enter.

Topolovec zlatom potvrdila odličnu formu, Hrvatskoj još dvije medalje

Prvi dan Europskog judo kupa 2016 u Dubrovniku prošao je u uspjesima Tihee Topolovec, Ane Kokeze i Tene Šikić, koja je slavila u hrvatskom okršaju za brončanu medalju.

Kadetska viceprvakinja svijeta u kategoriji do 52 kg, Tihea Topolovec, nastavila je s odličnim rezultatima. Nakon što je krajem ožujka na Europskom kupu u Sarajevu osvojila zlato, u Dubrovniku je potvrdila sjajnu formu još jednom najsjajnijom medaljom.

Topolovec je u prvom kolu bila slobodna, a do finala je prošla preko Sejdinović (BiH) i Guihur (FRA). U borbi za zlato svladala je Nordmeyer (GER) i oduševila okupljenu publiku.

– Fantastično je vidjeti ovakav iskorak u broju natjecatelja i organizaciji, pogotovo kada se zna da je već prošle godine Europski kup u Dubrovniku bio odličan. Dubrovčani su pokazali da su odlični organizatori i iznimno mi je drago zbog toga – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Dobre nastupe na domaćem tatamiju je pokazala 16-godišnja Iva Oberan (do 57 kg), koja je došla do polufinala, a tamo izgubila od iskusnije Kaiser (GER). U borbi za broncu išla je na europsku viceprvakinju do 23 godine, Tenu Šikić, koja je i slavila iponnom nakon samo 14 sekundi.

U kategoriji do 63 kg Francuskinja Yvin je imala čak tri borbe protiv hrvatskih judašica. U prvom izlasku na tatami je pobijedila Luciju Babić, da bi u repasažu pobijedila i Bugu Kovač. Borba za broncu je donijela priliku Splićanki Ani Kokezi da uzvrati Francuskinji, u čemu je i uspjela, nakon što je i sama, u polufinalu izgubila od Francuskinje, Peschaud.

U muškoj konkurenciji nije bilo većih uspjeha za hrvatske predstavnike, a najdalje je uspio doći Danijel Kapac (do 73 kg), koji je u prvom kolu bio slobodan, a zatim pobijedio Jacobsena (NOR) i nakon toga izgubio od Jecmineka (CZE).

U nedjelju nas iščekuju nova uzbuđenja, a prva imena programa su Brigita Matić (do 78 kg) i Ivana Šutalo (iznad 78 kg).

Pred 800 gledatelja u dvorani Gospino polje najviše uspjeha upisali su judoke iz Rusije, a prvo ime, Alim Gadanov je pokazao dominaciju sa četiri ippona u prvih pet nastupa koju ipak nije uspio okruniti zlatom, budući da je bolji od njega bio sunarodnjak Mikhail Nanii.

Pregled nastupa hrvatskih reprezentativaca u nedjelju:

Petrunjela Pavić -70kg – Hawkes (Gbr)

Karla Prodan -78kg – Bastareaud (Fra)

Matea Borozan -78kg – Prodan / Bastareaud

Brigita Matić -78kg – Dureau (Fra)

Ivana Šutalo +78kg – Zaleczna / Miočić

Zrinka Miočić +78kg – Zaleczna (Pol)

Tina Radić +78kg – Nikić (Mne)

Katarina Lucija Vuković +78kg – M Bairo (Fra)

Dražen Oršulić -81kg – Verlin (Fin)

Ivan Čaleta -81kg – Nasti (Ita)

Mislav Ljubenkov -81kg – J. Petr (Cze)

Denis Beljić -81kg – I. Petr (Cze)

Dominik Družeta -81kg – Stanjević (Mne)

Marko Kumrić -90kg – Mijanović (Srb)

Špiro Orošnjak -90kg – Schindler (Sui)

Luka Miloš -100kg – Ramić (BiH)

Ante Vladimir Batinić +100kg – Peković (Mne)

Ivan Čović +100kg – Benalla (Fra)

Marjan Urlić +100kg – Krsmanović (Srb)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *