Input your search keywords and press Enter.

Tko je dozvolio gradnju ove betonske ‘lego kocke’

Otvoreni zeleni apel za Sv.Jakov – upućen je na slijedeće adrese: Gradonačelniku Grada Dubrovnika – gosparu Matu Frankoviću i Konzervatorskom odjelu Grada Dubrovnika – Pročelnici gđi Žana Baća:

Tko je dozvolio gradnju ove betonsku nakarade u obliku lego kocki u blizini samostana i crkvice Sv.Jakova na Višnjici ?

…..pitaju nas u zadnje vrijeme naši ogorčeni sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 te dodaju… Ovo što se čini je prevršilo svaku mjeru, srušili su povijesni zid i povijesne vrtove Benediktinica iz 12 i 13. stoljeća i nagradili ružnu betonsku zgradu u obliku lego betonskih kocki i tako zauvijek uništili nekada lijepi sklad krajobraza ovog djela ulice Vlaha Bukovca!

Pošli smo u našu već 17. Eko patrolu ove godine i uvjerili se u točnost dojava naših sugrađana. Dok smo snimali to ružno i sramotno betonsko zdanje koje izgleda kao neki čardak ni na nebu ni na zemlji prišlo nam je nekoliko naših sugrađana s predjela Sv. Jakov i požalilo se kako gradnja neće stati na ovome jer da se namjerava graditi još takvih betonskih čudnih zgrada poviše puta za Hotel Belvedere gdje se prošle jeseni raščišćavala šumica! Što reći nego da smo zabrinuti i gnjevni kuda sve ovo vodi i našto se sveo nekada lijepi slikoviti Sv. Jakov koji je dio konatktne zone Grada koja je pod zaštitom UNESC-a od 1979. godine!

Molimo odgovorne u Gradu da najhitnije zaustave devastaciju zaštićenog Sv. Jakova!

„Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što po pravili pripada ne samo bne sdamo nama nego i njima ! (P.I.Čajkovski )

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović
Co: Društvo arhitekata, Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.