Input your search keywords and press Enter.

Tjedan skretanja pažnje na poremećaje hranjenja: Predstavljanje knjige “Kalorije”

Društvo Slagalica ovog tjedna u suradnji s obrazovnim te kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika obilježava “Tjedan skretanja pažnje na poremećaje hranjenja”. Tako će se u subotu, 02. ožujka s početkom u 11h u atriju Kazališta Marina Držića održati predstavljanje knjige “Kalorije”, autorice Renate Zlatković.
Uz spisateljicu, psihologinju po struci, sudjelovat će Jadranka Zlošilo (prof. psihologije), Katarina Palinić (prof. hrvatskog jez. i knjiž.), Marina Kljunak Čuikin (predsjednica Društva Slagalica) te Zlatko Tomić koji će o romanu progovoriti s gledišta ilustratora – strip autora. Glumica umjetničkog ansambla KMD-a, Nika Lasić će publiku uvesti u centar radnje čitanjem ulomaka iz knjige. Prvo izdanje romana (2015. g.) je rasprodano, a njegovo drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje je u pripremi. O potvrdi kvalitete “Kalorija” govore i nominacije za nagrade “Grigor Vitez” i “Anto Gardaš” iste godine.


Kalorije su roman s delikatnom temom o šesnaestogodišnjoj adolescentici, njezinim psihofizičkim mogućnostima, željama i dilemama. Autorica postiže izravan kontakt s čitateljem koji postaje sudionik u razvoju priče. Na taj način ujedno šalje i poruku i upozorenje svima koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju mladih, pa Kalorije nisu samo djelo (nesvakidašnje, ali nadasve aktualne tematike) o mladima i za mlade. Riječ je o vrsnoj prozi, stilski i jezično besprijekornoj, i zbog toga privlačnoj i zanimljivoj svim dobnim kategorijama.” (Eta Rehak)

 

 

Kazalište Marina Držića

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *