Input your search keywords and press Enter.

Tišina molim! Film i Grad se vole…

Sljedećeg tjedna u Dubrovniku počinje novi filmski događaj, manifestacija „Tišina molim! Film i Grad se vole…“.

Festival je koji će ponuditi niz zanimljivih događanja za sve generacije Dubrovčana i posjetitelje grada, a održat će se od 14. do 23. travnja. Organiziraju se edukativni interaktivni sadržaji, prije svega izložba u Luži „Film i Grad se vole“, utrka „Tragom filma“, filmski kviz, filmske projekcije ostvarenja koja su snimana u Dubrovniku – Captain America, Okus nasilja, Kommissar X, Goya, Okupacija u 26 slika, te Tajna invazija. Organizatori su pripremili i niz vizualnih atrakcija i iznenađenja – „augmented reality“ ili tehnologiju proširene stvarnosti uz koju se oživljavaju slike; potom inscenacije iz filmova i serijala snimanih na našem području, ali i niz drugih zanimljivih sadržaja koje će posjetitelji tek otkriti.

Prvo izdanje jedinstvenog multimedijalnog događaja „Tišina molim! Film i Grad se vole…“ organizirali su Kulturna udruga „Aster“ i Kinematografi Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika, TZ grada Dubrovnika ,te niza sponzora i pokrovitelja.

Za vrijeme odvijanja prvog festivala „Tišina molim! Film i Grad se vole…“ turisti i građani Dubrovnika imat će priliku upoznati se sa svim poveznicama Grada i filmske kulture posljednjih stotinu godina, a koje je nasljeđe i dovelo do recentnih filmskih snimanja svjetskih mega-produkcija. Sadržajan i raznolik program odvijat će se u prostoru Luže, na ulicama stare gradske jezgre, u Lazaretima, te na gradskim zidinama . Realizirat će se i zanimljiva utrka „ Tragom filma“ uz potporu Udruge DUSK, filmski kviz, radionica filmskih plakata za djecu, dok će u zvonarnici biti postavljena filmska razglednica Straduna.

Program: program_manifestacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.