Input your search keywords and press Enter.

Tišina Molim! Film i Grad od 1919.

Filmska manifestacija „Tišina molim!’’, održat će se od 24. travnja do 30. travnja 2017. godine. Film i Grad od 1919. tema je cjelokupnog programa predviđenog za ovu godinu, a ova multimedijalna manifestacija realizirana je u travnju prošle godine po prvi put u Dubrovniku.

Fokus unutar zadane teme ovogodišnje manifestacije bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije, koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program ovogodišnjeg festivala prikazat će neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje na temu o malo drugačijoj YU kinematografiji održat će poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

“Tišina, molim!” bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci kao što su, već spomenuti, Daniel Rafaelić, a poseban gost je predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado od kojeg ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik Turističke zajednice Grada Dubrovnika i predstavnik lokalnih turističkih agencija.

Nastavljamo s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim titlovima, među kojima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita ‘‘Fan’’ koji je sniman u Dubrovniku 2015., a po prvi put nakon skoro 80 godina, projekciju dokumentarnog filma ‘’Dubrovnik’’ iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova ‘’Gosti iz Galaksije’’ popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog u Dubrovniku 1981. godine. Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske muzike, radionicu za djecu, a druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u kino kavanu gdje će se moći upoznati domaće i strane filmofile i osjetiti dašak filmskog Dubrovnika.

Projekt ‘’Tišina Molim!’’ ima potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik, uz partnerstvo s JP Kinematografi Dubrovnik, a o ostalim detaljima programa javnost ćemo izvijestiti uskoro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *