Input your search keywords and press Enter.

Svjetski tehnološki poduzetnici stigli u Dubrovnik

Danas je u hotelu Dubrovnik Palace održana konferencija za medije kojom je predstavljena i najavljena međunarodna konferencija o tehnologiji u poduzetništvu Techne Summit i Seedstars World.

Konferencija će se održati u hotelu Dubrovnik Palace 06. i 07. svibnja, a 200tinjak sudionika iz cijeloga svijeta poslušat će predavanja 25 renomiranih predavača.

U skopu Techne Summita će se održati i natjecanje Seedstars World. Seedstars je jedna od najbrže rastućih i najprestižnijih mreža mladih poduzetnika iz zemalja u razvoju koja kroz natjecanje mladih poduzetnika istima pruža prilikuda se natječu za novčanu nagradu i odlazak na finalnu tehnološku konferenciju u Lousanni 2018. godine.

“Neizmjerno sam ponosna što Vam upravo u Dubrovniku imamo priliku predstaviti međunarodnu tehnološku konferenciju „Teche Summit Dubrovnik 2017“.Ova konferencija u Dubrovnik dovodi mnogobrojne investitore, svjetski poznate predavače iz svijeta tehnologija, poduzetništva, kao i mnogobrojne mlade i nove generacije poduzetnika iz 20ak zemalja.” – izjavila je Jelena Mrčela, event direktor te nastavila – “Posebno me raduje i Seedstars World natjecanje koje će omogućiti jednom od naših stratupova kartu za Švicarsku i veliko finale, te borbu za investiciju 500 tisuća dolara. Ono što je važno istaknuti je svakako kako je cilj konferencije omogućiti direktan doticaj mladih poduzetnika s potencijalnim investitorima, što će im omogućiti daljnji rast i razvitak poslovanja.”

Prisutnima se obratio i Tarek El Kady, osnivač i predsjednik nadzornog odbora Techne Summita koji je kazao “Techne Summit je platforma koja okuplja sve ključne igrače ekosustava poduzetništva na jednom mjestu i stvara mostove između različitih globalnih ekosustava. Iako je inicijativa započela u Aleksandriji, Egiptu, organiziraju ga članovi tima koji se zasnivaju i djeluju na tri različita kontinenta do sada. Različitim timom – od kojih su mnogi entuzijasti sami poduzetnici – uvodimo model Techne Summit u različitim dijelovima svijeta, usredotočujući se na tržišta u razvoju i manjim gradovima koji zapravo trebaju pristup resursima koji su im potrebni za početak ili razvoj. ”

“U Seedstars Worldu tražimo sljedeću generaciju inovativnih poduzetnika za pokretanje tehnologije s tržišta u nastajanju, kako bismo privukli pozornost iz Silicijske doline i zapadne Europe. Svake godine pokrenemo lokalna natjecanja u 70 zemalja širom svijeta, a ovo će biti prvi put da se takav događaj organizira u Hrvatskoj. Čuli smo toliko o lokalnom životnom ekološkom sustavu, a jako smo uzbuđeni što smo se ponovno družili s Techne Summitom u potrazi za najuspješnijim poduzetnicima početnicima. Pobjednik našeg događaja u nedjelju bit će biti osigurano putovanje u Švicarsku za naš Seedstars Summit, gdje će imati priliku predstaviti Hrvatsku na međunarodnoj sceni i natjecati se za ulaganje do 500 tisuća USD.” – poručila je Katarina Szulenyiova iz Seedstarsa.

Konferencija počinje sutra, u subotu, 06. svibnja u 9:00 sati, a završava u nedjelju u 17:00 sati nakon čega će biti poznat i pobjednik Seedstars World natjecanja koji putuje u Lousannu 2018. godine na globalno natjecanje.

O Techne Summitu

Techne Summit je međunarodna konferencija o tehnologijskom poduzetništvu koja djeluje kao platforma koja uključuje glavne globalne igrače u tehnološkoj industriji, kao što su vrhunski međunarodni profesionalci kao tehnološki poduzetnici, poduzetnici i startuperi, investitori – s najjačim svjetskim stručnjacima i govornicima u području tehnologije. Događaj otvara mogućnosti za raznovrsnu poslovnu suradnju između stranaka, posebno onih koje se odnose na rast u regiji Srednje i Istočne Europe.

Techne Summit je međunarodni događaj koji je prvotno započeo u listopadu 2015. godine u poznatom Bibliotheca Alexandrina u mediteranskom gradu Aleksandriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.