Input your search keywords and press Enter.

Svetom Misom koju je predvodio don Vilim Petrović, župnik župe sv. Marije Magdalene, u petak, 18. listopada je na poseban način u Centru za rehabilitaciju Josipovac obilježen Dan kruha i zahvale za plodove zemlje.

Don Vilim se svim prisutnim djelatnicima, korisnicima, roditeljima i skrbnicima obratio s porukom punom ljubavi i zahvalnosti kako bi prenio pravu svrhu ovoga dana koji obilježavamo u zahvalnosti Bogu na kruhu koji nam je dao, na ljudima koji su ga svojim trudom i radom obrađivali ali i na onom najvažnijem kruhu koji primamo u euharistiji.

Ovaj svečani trenutak misnog slavlja uz glazbenu pratnju i pjesmu uzveličale su naše drage volonterke Jelena Vidojević i Marta Šimunović, učenice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića kojima su se u pjesmi pridružili svi korisnici zajedno sa djelatnicima i roditeljima.

Korisnici su sami umijesili i pripremili kruh za ovaj poseban dan kako bi blagoslovljeni kruh mogli ponijeti svojim kućama i podijeliti ovu radost zahvale zajedno sa svojim obiteljima.

Nakon blagoslova kruha uslijedilo je čaščenje, druženje, pjesmaali i odmjeravanje sportskih snaga. Don Vilim se družio s korisnicima i priredio radosne trenutke mnogima, a posebno korisnici Nadi koja je s oduševljenjem listala Glas koncila. Svoje sportske snage odmjerio je i s korisnicom Marom koja se pokazala kao vrlo ozbiljan suparnik.

Na svečani ručak don Vilima je ugostila v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zajedno sa djelatnicima i u znak zahvale uručila unikatan dar koji su korisnici posebno izradili za ovu prigodu.

 

 

 

Jelena Đuraš Gleđ

v.d. ravnateljica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.