Input your search keywords and press Enter.

Svečano otvorenje Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik

U petak, 24. srpnja 2015. godine, Grad Dubrovnik i Prirodoslovni muzej Dubrovnik Vas pozivaju na svečano otvorenje Muzeja, koji će ponovno otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima, nakon što je od 03. studenoga 2014. godine bio zatvoren za javnost zbog radova u prostorijama muzeja.

Radovi su se odvijali u sklopu EX.PO AUS projekta, prekograničnog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje 2007 – 2013. U projekt je uključeno 12 partnera iz 7 država, a Grad Dubrovnik je kao vodeći partner investirao sredstva u iznosu od 1.400.000,00 kuna u pilot projekt „Energetske učinkovitosti zgrade Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik“. Pilot projekt je obuhvatio izmjenu prozora, vrata, ugradnju LED rasvjete te novog sustava grijanja i hlađenja kako bi se smanjila potrošnja energije te poboljšao energetski razred objekta. Prirodoslovni muzej Dubrovnik tako je prva građevina unutar zidina s energetskim certifikatom.

Program svečanog otvorenja

Svečani program otvorenja započinje u 9.30 sati konferencijom za novinare na kojoj će biti nazočni, gospodin Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, gospođa Biserka Simatović, v.d. pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i more, Ana Kuzman, v.d. ravnateljice Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik te gospodin Ivan Grbavac, Agencija za energetiku i informacijske tehnologije d.o.o.- EnergIT!.

Na konferenciji za novinare bit će prezentiran materijal za promotivni DVD prikupljen od 12 partnera koji će osim promocije turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter.

Nakon konferencije za novinare uslijedit će otvorenje izložbe fotografija „With compound eyes“ autora Nikole Rahméa, a u 10.30 sati edukativna radionica „Kukci pod povećalom“ namijenjena najmlađim posjetiteljima.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *