Input your search keywords and press Enter.

Svečana proslava Gospe Fatimske u katedrali

U subotu, 13. svibnja u 18 sati u dubrovačkoj katedrali svečano će se proslaviti Gospa Fatimska. Misno slavlje predvodit će katedralni župnik dr. don Stanko Lasić.

Za ovu prigodu proslave 100. obljetnice ukazanje Blažene Djevice Marije u Fatimi u katedralu će biti donesen kip Gospe Fatimske koji se čuva dubrovačkom Sjemeništu. Riječ je o kipu koji je u Biskupijsko sjemenište bio donesen 1961. godine, a generacije svećenika iz tog vremena pamte kako su tu cijelu noć proveli u molitvi pred kipom te kako su odrastali pored njega njegujući pobožnost prema Gospi Fatimskoj. Nakon mise slijedit će procesija s kipom Gospe Fatimske do crkve sv. Vlaha i natrag. Napomenimo i da će papa Franjo povodom 100. obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi  otputovati u ovo portugalsko svetište gdje će predvoditi svečanu euharistiju, a pridružit će mu se brojni hodočasnici iz cijelog svijeta.  Na nedjeljnoj misi u 11 sati papa će proglasiti svetima dvoje fatimskih vidjelaca  Franju i Jacintu Marto.

*****

Misa za osobe s posebnim potrebama u crkvi sv. Mihajla u Lapadu

U nedjelju, 14. svibnja s početkom u 16 sati u crkvi sv. Mihajla u Lapadu slavit će se redovito mjesečno misno slavlje za osobe s posebnim potrebama i njihove obitelji.

Angelina Tadić, voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.