Input your search keywords and press Enter.

Sutra u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: Premijera službenoga videospota pjesme Lighthouse

U četvrtak 7. travnja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjemu Eurosongu, premijerno će predstaviti službeni videospot za pjesmu Lighthouse. Uz Ninu Kraljić u emisiji će gostovati i redatelj videospota Filip Filković Philatz.

Redatelj tvrdi kako je suradnja s Ninom bila sjajna i ističe smjernice koje su ga vodile u osmišljavanju scenarija: „Glavna je zamisao bila izgraditi cijeli svijet koji okružuje i zaokružuje i pjesmu i Ninu. Sve je zamišljeno kao dramolet na temelju neke velike pozadinske priče, koju je lagano pohvatati s pomoću niza malih uzoraka koje dajemo u spotu. Prve su riječi zapisane na papir dok sam smišljao ideju bile svemir, svjetlo, svjetionik (prekrižen crtom), kiša i neka prijetnja, a od toga je nastao scenarij“, izjavio je redatelj Philatz i dodao: „Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu, te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota.“

Nina Kraljić oduševljena je scenarijem i spotom koji je snimljen poput kratkometražnoga filma. Najviše joj se sviđa to što je tema nade simbolički i dublje prikazana te nema očekivanih motiva vode i svjetionika. „Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu“, opisuje Nina Kraljić.

Raspored Nine Kraljić ovih je dana ispunjen predstavljanjem pjesme i pripremama za Stockholm. Nakon gostovanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Nina već sljedeći dan odlazi na dvije eurovizijske promidžbene manifestacije: u Amsterdam (gdje će nastupiti u sklopu programa Eurovision in Concert), a zatim u London (gdje sudjeluje na događanju London Eurovision Party).

Čim se pojavila, pjesma je Lighthouse osvojila mnoge. Službeni audioisječak pjesme na Youtubeu trenutačno ima više 1,8 milijuna pregleda, a promotivni video preko 600 tisuća. Eurovizijska stranica (eurovision.tv) vrvi uglavnom pozitivnim komentarima. Pohvaljuje se povratak Hrvatske na Eurosong, Ninin glas i izvedba, tekst i glazba. Mnogi smatraju da je pjesma Lighthouse jedna od boljih ovogodišnjih pjesama.

Podsjetimo, Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, a cjelokupni stožer hrvatske predstavnice vjeruje i u njezin plasman na završnicu natjecanja 14. svibnja.

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na omiljeno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije važne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

Internetska premijera videospota očekuje se do kraja tjedna na stranici eurosong.hrt.hr .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *