Input your search keywords and press Enter.

U utorak 11. veljače u Centru za rehabilitaciju Josipovac na poseban način obilježen je Svjetski dan bolesnika susretom djelatnika palijativne skrbi i Centra Josipovac koji dijele zajednički poziv u svome radu, a to je promicanje dostojanstva i života svake osobe.

S prigodnim darovima Centar Josipovac posjetile su Kate Šutalo, glavna sestra Odjela palijativne skrbi Opće bolnice Dubrovnik zajedno sa medicinskom sestrom Ivonom Krmek i njegovateljicom Zibom Fej, te Meri Pavlović Vlahinić, medicinska sestra u mobilnom palijativnom timu i Maja Bender, koordinatorica palijativne skrbi Doma zdravlja Dubrovnik. 

Korisnici Centra Josipovac za drage prijatelje posjetitelje priredili su prigodne citate i pjesme namijenjene svim djelatnicima i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebitima. U obilasku ustanove korisnici su svojim gošćama s ponosom pokazali svoje kreativne radove posebno radosni što će neki od njih krasiti prostore palijativnog odjela. 

Djelatnici palijativne skrbi i Centra Josipovac su na prigodnom domjenku nastavili razmjenjivati svoja iskustva u brizi za potrebite. Ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zahvalila je djelatnicima palijativne skrbi što su prepoznali zajednički cilj da je u svakodnevnoj skrbi osim stručne pomoći osobito važan humani pristup i emocionalna podrška. Papa Ivan Pavao II. utemeljio je ovaj dan upravo kako bi potaknuto svijest o nužnosti primjerene skrbi, poštivanja prava potrebitih i empatije koju zaslužuju. 

Jelena Đuraš Gleđ, ravnateljica
Centar za rehabilitaciju Josipovac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *