Input your search keywords and press Enter.

Susret prve generacije Linđa 1965.

U povodu proslave 50. obljetnice uspješnog djelovanja našeg Folklornog ansambla, susret prve generacije Linđa 1965. održao se sinoć u restoranu Klarisa.

Sjećali su se tih dana i početaka u Restoranu Jadran, a osobito davnog 8. listopada 1965. godine kada se Folklorni ansambl LINĐO pod tim nazivom prvi put predstavio dubrovačkoj i široj javnosti u dvorani tvrđave Revelin.

U proteklih pedeset godina LINĐO je postao pronositeljem i promicateljem scenski vrhunsko uobličene hrvatske tradicijske kulture te nezaobilaznim dijelom kulturne ponude turističkog Dubrovnika.

LINĐO je kroz tih pet desetljeća izrastao i u jedan od najupečatljivijih simbola društveno korisnog okupljanja dubrovačke mladosti postavši tako dobrim duhom Grada.

Osnivanje LINĐA poduprli su ondašnje vodstvo Saveza omladine, Turističko društvo Dubrovnik i Putnička agencija Atlas. Ali, u svemu tome doprinos plesačica, plesača i glazbenika je iznimno značajan: bez postavljanja temelja za daljnje uspješno djelovanje Ansambla vjerojatno ne bi bilo jubileja LINĐA.

 

novinski 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *