Input your search keywords and press Enter.

Susret hrvatskih misionara i misionarki iz cijelog svijeta

Od 4. do 7. srpnja u Dubrovniku i Dubrovačkoj biskupiji održat će se 28. susret hrvatskih misionara i misionarki.

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Haitija, Solomonskih otoka, Ekvadora, Islanda, Kosova, Albanije, Mozamika i Ugande, tom će prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje.
Susret će okupiti pedesetak sudionika, a započinje u ponedjeljak 4. srpnja u 18.00 sati u dubrovačkoj katedrali svečanim misnim slavljem koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.
U utorak 5. srpnja u 9 sati u Dvorani učeničkog doma “Paola Di Rosa (Volantina 1) započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti biskup Uzinić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH vlč. Ivan Štironja.

U radnom dijelu prezentaciju na temu: Globalni razvoj i uloga Hrvatske u razvojnoj suradnji održat će Natali Lulić-Grozdanoski i Dalibor Matić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a prisutni misionari svjedočit će svoja misionarska iskustva.

U popodnevnim satima misionari će se uputiti u župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje. Posjetit će župe: Čilipi, Cavtat, Stara Mokošica, Lapad, Boninovo, Crkva Male braće, Nova Mokošica, Svetište Gospe od milosrđa (Kapucini). Misionari će se susresti i s mladima u Biskupskom sjemeništu.

U srijedu 6. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće u svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli gdje će u 11.30 sv. misu predvoditi mons. Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup. u 19.00 sati misionari će se susresti s vjernicima župe Putniković.

Ovogodišnji 28. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 7. srpnja u 8 sati misnim slavljem u samostanskoj kapeli sestara Službenica Milosrđa.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *