Input your search keywords and press Enter.

Dopis Grada Ministarstvu zaštite okoliša

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je dopis ministru zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Slavenu Dobroviću, a nastavno na sastanak održan 10. siječnja s predstavnikom Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Aleksandrom Rajlevićem.

 

U dopisu ministru Dobroviću ističe se kako je dubrovačko odlagalište otpada Grabovica dosegnula svoj maksimum te se trenutačno kao jedino izgledno rješenje, uz konačnu sanaciju i zatvaranje Grabovice, nameće odvoz miješanog komunalnog otpada na druga odlagališta na području Republike Hrvatske, budući da još uvijek nje izgrađen županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju.

Gradonačelnik Vlahušić, u dopisu između ostaloga, poziva Ministarstvo da pomogne Gradu Dubrovniku u iznalaženju tehničko – ekonomskih rješenja za drugačije načine odlaganja otpada, a sve u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi se izbjegli značajno veći troškovi koji će nastati zbog potrebe plaćanja prijevoza i zbrinjavanja otpada na drugim odlagalištima na području Republike Hrvatske.

U dopisu je istaknuta i potreba za ubrzavanjem procedure izdavanja dozvola i suglasnosti potrebnih za realizaciju projekta Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Tekst dopisa dostupan je u nastavku: Pismo_ministru_Dobroviću_siječanj_2017._godine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *