Input your search keywords and press Enter.

Stižu novi, pametni semafori

Grad Dubrovnik dobit će 500.000 kuna bespovratnih sredstava za nove, pametne semafore za najprometnija raskrižja u gradu – na Domu zdravlja i Stadionu Lapad. Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Gradu Dubrovniku odobrena su maksimalna moguća sredstva za sufinanciranje iz Javnog poziva za promicanja integriranog i inteligentnog prometa na lokalnoj razini 2020.

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju pripremio je i prijavio projekt te je tako osiguran bespovratan iznos od 40% opravdanih troškova, odnosno 500.000,00 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.250,000.00 kuna s PDV-om.

U sklopu projekta predviđena je zamjena starih kabela, zamjena semaforskih stupova, ugradnja ”pametnih semafora” s LED tehnologijom, kao i implementacija prometno ovisnog rada semafora na raskrižjima ”Dom zdravlja” i ”Stadion Lapad”.

Modernizacijom opreme i implementacijom prometno-ovisnog rada semafora postići će se učinkovitiji rad sustava, ušteda energije, ušteda na vremenu čekanja vozila za prolazak kroz raskrižje i smanjenje nepotrebnih zaustavljanja i kretanja čime će se uspostaviti bolji prometni tok, ušteda na gorivu kao i znatno smanjenje emisije stakleničkih plinova i ostalih štetnih tvari.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.