Input your search keywords and press Enter.

Stipendiranje vukovarskih studenata

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uputio je pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću u kojem mu zahvaljuje za sudjelovanje Grada Dubrovnika u akciji „Solidarnost za Vukovar“, odnosno stipendiranju pet vukovarskih studenata. Također, gradonačelnik Penava zamolio je i povećanje broja stipendija u ovoj akademskoj godini, 2015./2016. jer je upisan veći broj redovnih studenata koji su izabrali deficitarna zanimanja za koja je Zavod za zapošljavanje u Vukovaru iskazao potrebu.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar su u ožujku 1995. godine potpisali Ugovor o stipendiranju pet vukovarskih studenata, prema kojem Grad Dubrovnik uplaćuje 800 kuna mjesečno po studentu svih 12 mjeseci, sukladno Pravilniku o stipendiranju Grada Vukovara. Na godišnjoj razini tako se izdvaja 48.000 kuna.

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo u suradnji s upravom Grada Vukovara priprema novi Sporazum o stipendiranju prema kojem bi se broj stipendiranih studenata u ovoj akademskoj godini povećao na deset.

Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik, osim u ovom projektu stipendiranja, vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju i na mnogim drugim projektima. Prilikom nedavnog posjeta, gradonačelnik Vlahušić uručio je ključeve službenog vozila, kojeg je za potrebe Memorijalnog centra donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije iznosi 200 tisuća kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *