Input your search keywords and press Enter.

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva novu školsku sportsku dvoranu. Naime, Grad Dubrovnik izradio je idejno rješenje za jednodijelnu dvoranu s toplom vezom sa školom.

 

Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, kada je to vrijeme dopuštalo, izvodili na vanjskim igralištima za košarku i nogomet te u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole. Upravo na poziciji vanjskog igrališta radit će se dvorana, uz koju će se osigurati i potreban broj parkirališnih mjesta. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, čija su djeca za bilo kakve sportske aktivnosti morala ići u grad.

 

Novi će prostor uz glavnu imati i malu dvoranu, ambulantu, kabinete te popratne sanitarne prostorije i svlačionice. Učenici će do dvorane dolaziti toplom vezom, dok će za vanjske posjetitelje te za gledatelje biti napravljeni posebni pristupi. Prilikom projektiranja posebna pažnja posvećena je i omogućavanju pristupa osobama s invaliditetom.

 

Novonastali hodnik iz škole prema dvorani prolazit će kroz sadašnju zbornicu, kao najmanje invazivno rješenje te se neće dirati učionice, što će omogućiti normalan tijek nastave i za vrijeme izvođenja radova. Postojeća mala zbornica nadoknađuje se u projektiranom aneksu prema dvorani, puno većih gabarita i kvalitete. Ispred “aneksa” između škole i dvorane nalazi se novonastali manji trg, kao mjesto okupljanja, smješten s pogledom na perivoj.

 

Planirana dvorana projektirana je kao ukopana u teren, što će omogućiti i lakši pristup osobama  smanjene pokretljivosti, smanjenje pregrijavanja dvorane te kvalitetniji volumenski odnos između postojeće zgrade škole i dvorane. Dvorana je osmisljena kao betonska – montažna, što je najracionalniji i tehnički vrlo kvalitetan princip gradnje. Idejno rješenje izradila je tvrtka Inter-Comp iz Zagreba, ovlašteni arhitekt Juraj Luetić.

 

U skladu s prihvaćenim idejnim rješenjem u sljedećih mjesec dana izradit će se cjelokupno idejno rješenje, prikupiti posebni uvjeti te potom krenuti u izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole.

 

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *