Input your search keywords and press Enter.

Sport: Uzbuna za evakuaciju donijela rano buđenje i poraze

Drugog dana Europskog judo prvenstva u Kazanu na tatami su izašle dvije hrvatske predstavnice (obje do 63 kg) te upisale poraze u prvim borbama.

Petak je za hrvatsku reprezentaciju u Kazanu počeo ranije od planiranog. U ranojutarnjim satima kroz zvučnike u sobama Sportskog sela označena je uzbuna za evakuaciju. Na svu sreću, pokazalo se lažnom uzbunom jer je osiguranje manji plamen u logističkim sobama zgrade odlučilo proglasiti uzbunom, ali osim neugodnog mirisa nije bilo drugih problema.

Buđenje prije planiranog vremena nije pomogla Marijani Mišković Hasanbegović i Andreji Đaković jer su već prvi izlasci na tatami označili i kraj nastupa na Europskom prvenstvu.

Mišković Hasanbegović je za protivnicu imala Nizozemku Franssen, koju jako dobro poznaje, ali u drugoj minuti borbe izgubila ipponom.

Đaković se borila protiv Francuskinje Loko, koja nastupa za Belgiju, ali je također izgubila nakon bacanja koje je iz wazarija preinačeno u ippon.

– Nizozemka Franssen je iskoristila trenutak nepažnje i bacila Marijanu. Iako smo željeli da Marijana u Kazanu dođe do više bodova u utrci za Olimpijske igre, to još nije gotova priča. Borimo se do kraja. Andreja je taktički dobro ušla u borbu, ali nešto se pita i drugu stranu, a danas je Loko jako dobro reagirala. Okrećemo se suboti i timskom natjecanju u nedjelju – prokomentirao je događanja u petak, izbornik ženske reprezentacije Vladimir Preradović.

U subotu na tatami izlaze četiri hrvatske judoke. U kategoriji do 78 kg Ivana Maranić se bori protiv Britanke Powell, dok Brigita Matić, kojoj još uvijek nije stigla zagubljena torba s opremom, ide na prvu nositeljicu, Francuskinju Tcheumeo. Ivana Šutalo, u kategoriji iznad 78 kg, bori se s Bjeloruskinjom Slutskayom, a Zlatko Kumrić (do 100 kg) počinje nastup u Rusiji protiv Moldavca Tachiija.

Pregled nastupa hrvatskih judoka u subotu 23.4.:

Brigita Matić – Tcheumeo (FRA) (do 78 kg)

Ivana Maranić – Powell (GBR) (do 78 kg)

Ivana Šutalo – Slutskaya (BLR) (iznad 78 kg)

Zlatko Kumrić – Tachii (MDA) (do 100 kg).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *