Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel odgovornim Inspekcijskim službama za zaštitu okoliša RH: Tko to baca šut i smeće na opožarene površine kod Orebića (na Mokalo i Postup)?

Prošlih dana kada smo svi strepili što će biti sa Pelješcom i lijepim Orebićem nakon strašne vatrene stihije dobili smo nekoliko dojava preko naših Zelenih kontakata od ogorčenih Pelješčana kako neki nesavjesni građani bacaju šut i smeće u prirodu što je zakonom zabranjeno!
Evo dijela jednog e-maila što su nam zabrinuti Pelješčani poslali proteklih dana:

„U ovim teškim danima kada se borimo sa vjetrom i požarom još se moramo suočavat sa bahatošću i nekulturom nesavjesnih ljudi. Neki ljudi ovdje misle da je normalno bacati šut i krupni otpad na svoje čestice zemlje u prirodi pa imamo puno takvih primjera. Ovaj primjer je eskaliro jer čovjek doslovce na zgarište požara baca smeće i šut. Ovo se događa poviše sela Mokalo. Svakako jedna nekultura i nepoštivanje okoliša a tome pogoduje neučinkovitost naših komunalnih službi. S druge strane policija kaže da su za to nadležne Komunalne službe općine i tako u krug. Pored ovog divljeg odlagališta nažalost pojavilo se još jedno i to usred vinograda Postup.
Provjerili smo sve i doznali da vlasnik obližnjeg hotela sa 4 zvjezdice odlaže to i to svega 200m od svog hotela i 50m od glavne ceste kojom prolaze svi turisti koji dolaze u Orebić i Korčulu.“

Što reći nego da dijelimo ogorčenost Pelješčana i osuđujedmo ovakvo ponašanje pojedinaca na Pelješcu.
Molimo Inspekcijske službe za zaštitu okoliša RH da hitno reagiraju i zaustave dalju devastaciju Mokala i Postupa.

Voditeljica Zelenih kontakata Dubrovnika i okolice: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *