Input your search keywords and press Enter.

Slavni sanktpeterburški Klavirski trio Arensky u Dvoru

Slavni klavirski trio Arensky iz Sankt Peterburga nastupit će u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara u ponedjeljak, 3. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora i izvesti djela ruskih skladatelja Arenskoga, Rubinsteina i Čajkovskoga.

Klavirski trio nazvan je po slavnome ruskom skladatelju Antonu Arenskom, a članovi trija upoznali su se još u djetinjstvu kao učenici Specijalizirane glazbene škole za nadarenu djecu u Sankt Peterburgu, u kojem i danas žive gdje uz muziciranje i predavaju na državnom konzervatoriju. Pijanist Pavel Raykerus, violinist Ilya Ioff i violončelist Alexey Massarsky pred festivalskom publikom izvest će djela velikih ruskih skladatelja pisana za klavirski trio. Koncert će otvoriti Klavirski trio br. 1 u F-duru Antona Rubinsteina, vrsnog pijanista i skladatelja koji je stvarao pod utjecajem Chopina i Schumanna, zatim će uslijediti Klavirski trio br. 1 u d-molu velikog Antona Arenskog, čije ime nose te Godišnja doba za klavirski trio Petra I. Čajkovskog.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *