Input your search keywords and press Enter.

Prvi dan Good Food Festivala 2019. okupio je brojne gurmane u Turističku zajednicu grada Dubrovnika, gdje su se održale prve dvije festivalske radionice.

Program festivala započeo je slatkom radionicom u izvedbi Irene Bastijanić, strastvene ljubiteljice čokolade koja svoju ljubav prema čokoladi pokazuje upravo kroz svoje radionice „Male škole čokolade“ i (po)etičnu čokomanufakturu „Poeticacao“ . Irena je upravo kroz radionicu uvela svih u svijet čokolade koja sadrži najfiniji kakao te pomno birane prirodne i zdrave sastojke. Na radionici koja je osmišljena u suradnji Kraša i slastičarnica Le Kolač, mogli su se kušati i kolači koje je izradio Robert Hromalić, kolač Griotte s jezgromod Kraševih višanja, čokoladnog moussea i čokoladnog biskvita, Bajaderu u kojoj sve elemente rade na bazi originalnih Kraševih nougata i Ruby Tart od nove Kraševe ružičaste čokolade. Iako chef za slastice, Robert, nije mogao osobno prisustvovati radionici, svi sudionici imali su priliku zasladiti se njegovim vrhunskim slasticama.

Talentirani Chef Mate Janković, jedan od članova žirija popularnog kulinarskog show-a MasterChef, kroz svoju radionicu  svim sudionicima otkrio je sve tajne za pripremu izvrsnog rizota. Kako napraviti dobar temeljac, koju rižu koristiti samo su neki od vrijednih kulinarskih savjeta koje je chef Mate otkrio, a svi prisutni imali su priliku probati vrhunske rizote od graška i mente, pancete i kruške, ali i od bundeve.

Drugi dan festivala Chef Mate Janković održat će još i radionicu pripreme škampi u 17 sati, a mlada dubrovačka slastičarka, Antonia Medo, u 10.30 sati održat će slatku radionicu “Slatko, a zdravo”. U 11 sati, u Hrvatskoj matici iseljenika, u svrhu predstavljanja i bogate hrvatske gastronomije, na ovogodišnjem festivalu prezentirat će se tradicionalne blatske slastice i lumblije. Uz predstavljanje knjige  „Blajska trpeza“  autora Rade Kaštropila.

 

 

 

Aida Hadžić

Koordinator Odjela za komunikacijske taktike 

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *