Input your search keywords and press Enter.

Škole i vrtići spremni za početak nove školske i pedagoške godine

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje Dživo Brčić održali su danas sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada Dubrovnika pred početak nove, ove godine vrlo specifične, nastavne godine.

Sve škole su spremne za početak školske godine i pripremili su se sukladno zahtjevima Ministarstva znanosti i obrazovanja te sukladno svim propisanim epidemiološkim standardima. Svaka će škola narednih dana obavijestiti roditelje o svim uvjetima i načinu organizacije nastave.  Različiti su pristupi, ovisno o kapacitetima škola te će pojedine raditi u dvije smjene kako bi se zadržao zdravstveni standard i kako ne bi dolazilo do miješanja velikog broja djece.

”Grad Dubrovnik osigurat će maske za učenike od petog do osmog razreda, koji su ih obvezni nositi, također će se svim prvašićima podijeliti dezinficijensi, koji će biti osigurani i u prostorima samih škola za sve učenike i djelatnike i organizirat će se sve onako kako je Ministarstvo dalo upute”, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Spremni su i dječji vrtići, koji su svo ovo vrijeme kontinuirano radili, također sve sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

 

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.