Input your search keywords and press Enter.

Sjeku se dubovi ispod vile Palme

Otvoreni zeleni apel za dubove ispod Vila Palme hortikulturnim i Komunalnim službama Dubrovnika!

Othode malo po malo zdravi vrijedni dubovi ispod Vila palme ……. poruke su naših sugrađana proteklih dana na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 i na našoj FB stranici.

Naši sugrađani su gnjevni jer vide da se malo po malo sijeku zdravi dubovi a sve kako bi se tu uskoro trebala graditi velika rezidencijalna zgrada! Umjesto da se tu posadi još stabala, s obzirom da je ovaj prostor zapravo „živi zeleni zid“ između dvije frekventne prometnice, stabla dubova se svako malo sijeku.

Bili smo po dojavama naših sugrađana jučer popodne u našoj već 25. Eko patroli ove godine i bilo je tužno vidjeti obaljeno stablo zdravog 100-godišnjeg duba kako otužno leži na livadi. Kako su nam građani dojavili dubove ne sijeku profesionalni vrtlari, a nakon sječe cijepaju ih i prodaju za ogrijev! Što će biti s ovom nekada lijepom zelenom oazom dubova pitamo se zajedno sa naših sugrađanima?

Grad Dubrovnik bi trebao zaštiti svoja vrijedna stabla Registrom stabala kao što su to davno učinili mnogi zapodnoeuropski gradovi!

„Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je! (Kulmer)

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *