Input your search keywords and press Enter.

Sječa brijestova na stanici Lapad se nastavlja

Zeleni Forum, Eko Omblići i Eko centar Zeleno Sunce, uputili su Komunalnim i hortikultunim službama Grada Otvoreni zeleni apel za brijestove na novoj stanici Lapad:

Sječa brijestova na stanici Lapad se nastavlja!

Ovih dana nastavila se bezdušna sječa vrijednih brijestova na stanici Lapad. Do sada su od 7 brijestova posjekli 4. Hoće li posjeći i preostala 3 brijesta pitamo se zajedno s našim sugrađanima koji nas već dva dana uznemireno zovu na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850!

Dok smo u srijedu bili u našoj već 6. Eko patroli ove godine prišlo nam je nekoliko naših sugrađana i požalilo se kako se u našem Gradu zadnjih desetljeća ne cijene stabla ni mediteransko zelenilo nego je bitno sve staviti u beton aludirajući i na prostor ispod Vila Palme gdje se sijeku svako malo zdravi dubovi kako bi se tu uskoro gradila rezidencijalna zgrada!Prema dojavam građana na naš Zeleni telefon Eko Fon na prostoru iza nove stanice Lapad i preko puta RK Minčete niknuti će novi neboder!Eto malo po malo Grad nam se pretvara u betonski Grad. Dovoljno je samo pogledati što se učinilo od nekada lijepe ulice brijestova na ex stanici Lapad!

Komunalne i hortikulturne službe Grada gdje ste…? Što ne reagirate? Ovo naš mediteranski Dubrovnik ne zaslužuje, da mu se svako malo sijeku mediteranska vrijedna stabla. Ionako je ostao bez stotine palmi koje su se nečijom nebrigom (uvozili su zaražene palme palminom pipom iz inozemnih zemalja za hotele uz jadransku obalu i otoke) razboljele i usahle!

Molimo Vaše žurno pismeno očitovanje!

„Vidjeti neće oči moje pjesmu lijepa ko stablo što je !“ (Kulmer)

Voditeljica Zelenog telefona Eko Fona: Jadranka Šimunović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *