Input your search keywords and press Enter.

Senzacionalan uspjeh mladih dubrovčana na turniru “Mali zmaj”

Tijekom prošlog tjedna, točnije od četvrka do nedjelje, u Makarskoj je održan “Mali Zmaj”, jaki nogometni turnir gdje je, uz ukupno 77 ekipa raspodjeljenih u 4 starosne kategorije, sudjelovala i mlada ekipa iz dubrovačke Škole Nogometa DU Talent pod vodstvom trenera Hrvoja Šimunovića i Orsata Šuljka i to u kategoriji do 9 godina (U-9). U toj kategoriji nastupilo je 19 momčadi u četiri skupine.

Kako je i cijeli turnir bio međunarodnog karaktera, tako je i u ovoj kategoriji bilo “šaroliko”.
Tu su bili predstavnici nogometnih klubova Dinamo, Hajduk, Osijek, Istra, Spalato, Zmaj, Kustošija, Adriatic, Opatija, Neretva, Vojvodina, Triglav, Domžale, kao i predstavnici dvaju škola nogometa iz Sarajeva, Bambinosi i Valter, te naši dubrovački klinci. iz ŠN DU Talent.

Nakon izvrsnog početka obilježenog pobjedama nad NK Spalatom (3:1)i NK Osijekom (1:0), stigao je i prvi poraz od momčadi NK Kustošije (0:2). U četvrtoj, odlučujućoj utakmici za ulazak u četvrtfinale, protiv ŠF Valter iz Sarajeva, ostvaren je rezultat 1:1, što je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta u skupini. U četvrtfinalu protiv Hajduka, nakon što su gubili 0:2 i promašili penal, u posljednje 3 minute su naši dubrovački dječaci ipak uspjeli izjednačiti, pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Nakon sva tri postignuta gola i jednog obranjenog udarca, DU Talent je prošao dalje u polufinale. Ovo je definitivno bila jedna od najuzbudljivijih završnica u “play-off” dijelu turnira.

Ipak, u polufinalu unatoč borbenosti i silnoj želji, protiv još jedne momčadi iz Sarajeva, ŠN Bambinosa nije se moglo. Mlade Sarajlije su bile tvrd orah i pobijedili su sa 2:0.
U borbi za treće mjesto ponovno su se susreli sa znancem iz skupine, NK Kustošija. Utakmica je bila tvrda, ali izvanrednim golom iz slobodnog udarca postignuta je pobjeda i osvojeno je fenomenalno treće mjesto na ponos svojim trenerima, roditeljima i Gradu. Drugo mjesto osvojili su Bambinosi iz Sarajeva, a prvo mjesto je zasluženo osvojio GNK Dinamo.
Na kraju moramo spomenuti i pohvaliti odličnu organizaciju turnira, koji se odigrao na sportskom kompleksu NK Zmaj, kakav bi bilo vrlo lijepo vidjeti recimo, u našemu Gospinom Polju.

Nadamo se da ce ova generacija nastaviti i dalje izvrsno igrati i nizati pobjede na predstojećim turnirima, od kojih je slijedeći u Zagrebu polovinom prosinca.

Miho Ruso

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.