Input your search keywords and press Enter.

Udruga Bonsai i Tumlare Corporation Croatia su u srijedu, 9. listopada na Lokrumu uz podršku Javne Ustanove Rezervat Lokrum i UR Instituta organizirali volontersku akciju u kojoj se dvadesetak studenata i profesora sa „studentskog kruzera“ igralo sa dubrovačkom djecom i volonterima pomalo već zaboravljenih društvenih igara.

U igrama skrivača i lovice, krađe slanine, lastike i improvizacija mali Dubrovčani imali su priliku zabaviti se u jedinstvenom ambijentu sa studentima i profesorima čiji edukacijski semestar podrazumijeva 4 mjeseca plovidbe i posjeta raznim zemljama  te do 75 raznih programa terenske nastave. Neke od igara imaju i svoju dodanu vrijednost u razvoju samorefleksije i samopoštovanja kod djece i mladih što se također podijelilo sa studentima i profesorima. Uz puno dobriih vibracija, natjecateljskog duha i smijeha, bilo je i puno pitanja te su sudionici anketirali nekoliko predstavnika SAS (Semestar At Sea) o njihovoj edukacijskoj avanturi koja kao program US nonprofit Institute for Shipboard Education (ISE) postoji već 60 godina. Članak naših mladih novinarki će biti objavljen u školskom listu Osnovne Škole Marina Getaldić.

U suradnji sa udrugom Green Sea Safari, studenti će sudjelovati u ekološko  – edukativnoj akciji na otoku Olipa koji je najzapadniji od svih otoka , otočića i hridi u Elafitima.

 

 

 

Anja Marković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *