Input your search keywords and press Enter.

Sedmo redovito izvješće o aktivnostima na zbrinjavanju napuštenih životinja: Udomitelja sve više, potpisano 11 ugovora

Tvrtka Sanitat nastavlja provoditi program udomljavanja pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici uz subvencije Grada Dubrovnika. Do sada je na ovaj način udomljeno 11 pasa, od kojih devet štenaca, te jedan pas star dvije, a drugi četiri godine.

Podsjetimo, Javni poziv i Pravilnik o uvjetima i kriterijima za osiguravanje hrane i zdravstvene njege za pse udomljene iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici objavljeni su 12. siječnja. Nakon udomljenja psa iz azila na Žarkovici udomitelj se javlja tvrtki Sanitat te sklapanjem ugovora postaje korisnik subvencije i osigurava jednogodišnje pravo na hranu za psa, zdravstvenu njegu, te putovnicu za psa.

Još jednom pozivamo građane da se na službenim stranicama Grada Dubrovnika i Sanitata informiraju o pokrenutoj akciji udomljavanja životinja. Također, ponovno upućujemo javni apel gradovima i općinama da uključujem u akciju konačno preuzmu odgovornost za zbrinjavanje napuštenih životinja i pomognu što uspješnijem provođenju ovog programa. Sve detaljnije informacije o ovom programu možete naći na službenim stranicama Društva Sanitat Dubrovnik d.o.o. pod linkom „UDOMITE ŽIVOTINJE SA ŽARKOVICE“.

Radovi na izgradnji skloništa za napuštene životinje na Žarkovici započeli su sredinom veljače napreduju svojom tijekom. Nakon uvođenja u posao i izvođenja zemljanih radova ovog tjedna se pristupilo izgradnji temelja.

Rok za izgradnju iznosi 120 dana, te je realno za očekivati da će isto započeti s radom na ljeto 2016. godine. Ovogodišnjim proračunom  za 1. fazu izgradnje skloništa i izrade dokumentacije osigurano je 1,8 milijuna kuna. Njegovom izgradnjom Grad Dubrovnik postat će jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja u svom vlasništvu ima sklonište za napuštene životinje. Sklonište će udovoljavati Pravilniku o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi i životinje će u njemu imati njegu i skrb koju zaslužuju.

Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *