Input your search keywords and press Enter.

Scherzo s otpada Jagode Buić otvoren do 25. kolovoza

Izložba skulptura Jagode Buić Scherzo s otpada
predstavljena je 5. kolovoza u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni, otvorivši taj prostor dijelu festivalske publike po prvi put.

Na otvaranju izložbe, uz autoricu, govorili su v.d. intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk i autorica kataloga Vesna Delić Gozze. Jagoda Buić ovu je izložbu posvetila čuvarici dubrovačke baštine, dugogodišnjoj dubrovačkoj konzervatorici, povjesničarki umjetnosti Dubravki Beritić (1917.-2003.).Prilikom otvaranja izložbe, Mladen Tarbuk primijetio je „škerac“, kreativnost i igru s kojima je umjetnica pristupila odabiru predmeta i izradi skulptura, duhovito i dosjetljivo stvarajući od otpada prava umjetnička djela koja su oduševila dubrovačku publiku.Vesna Delić Gozze o umjetnici je ovom prigodom naglasila kako „Ona zna što je poezija, ona zna vrijednost riječi. Ona je proslava poetičnosti, a ova izložba je posvećena drugoj velikoj ženi Bebi Beritić koja je bila izuzetna čuvarica Grada i izložena je ovdje u prostoru koji treba čuvati i kojem je udahnut novi život. Veličina Jagode vidi se i u tome kako je ovim predmetima isto tako dala novi život.“

Festivalska publika spoj tradicije i suvremenosti u izložbi Scherzo s otpada može razgledati do 25. kolovoza, svakim danom od 18 do 22 sata u osobitom ambijentu lokaliteta Sveti Stjepan u Pustijerni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *