Input your search keywords and press Enter.

Sastanak udruženja USTOA u Dubrovniku: Za 30 uvaženih gostiju iz SAD-a upriličena svečanost u Klarisi

U Hrvatskoj od 10.-17. svibnja 2016. godine boravi grupa od trideset izvršnih direktora Udruženja američkih touroperatora (USTOA).

Aktivni članovi USTOA-e predstavljaju neke od najeminentnijih imena u turizmu, te čine značajan dio tržišta turoperatora u Sjevernoj Americi. Boravak uglednih američkih agenata u Hrvatskoj započeo je posjetom Dubrovniku od 10.-12. svibnja, a nastavlja se u Zagrebu i Rovinju. Organizatori boravka u Hrvatskoj su Glavni ured HTZ, TZ Dubrovačko – neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika. Prigodnom svečanošću u Restoranu Klarisa sinoć je završen posjet Dubrovniku, a u svojstvu domaćina i predsjednika TZ grada Dubrovnika, pozdravio ih je gradonačelnik Andro Vlahušić, a obratio se i zahvalio na domaćinstvu predsjednik udruženja USTOA Terry Dale, iskazavši potporu gradonačelniku za njegove projekte.

USTOA je profesionalno, dobrovoljno udruženje stvoreno s primarnim ciljem promicanja integriteta unutar turoperatorske industrije.Udruženje je osnovano 1972. godine. Suorganizatori boravka američkih tour-operatora pripremili su raznolik program s ciljem predstavljanja bogate kulturne i gastronomske ponude. Tijekom dva dana u Dubrovniku, gosti su boravili u hotelu Hilton Imperial, obišli dubrovačke znamenitosti, popeli se žičarom na Srđ i upoznali se s kulturnom ponudom našeg grada, a danas su na izletu u Konavlima.

U Restoranu „Klarisa“ nastupio je FA „Linđo“, prigodne poklone s gostima su razmijenili zamjenik župana Dubrovačko – neretvanske županije Davorko Obuljen i direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić, a gostima se obratio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je kazao:

„S osobitim zadovoljstvom pozdravljam vas u ime Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u gradu koji je stoljećima bio neovisna i snažna država priznata i poznata ne samo u Europi već i u cijelome svijetu. Dubrovačka republika bila je prva država koja je priznala SAD, kao i prva koja je prije punih šest stotina godina ukinula ropstvo. Moj cilj kao gradonačelnika Dubrovnika daljnje je osnaživanje veza s SAD-om, te ponovno uvođenje izravne avio-linije New York – Dubrovnik, na kojoj je nekad prometovala kompanije PanAm, na čemu sam osobno angažiran. Izravna linija dva puta tjedno iz New Yorka bit će snažan doprinos boljem turističkom prometu tijekom zimskih mjeseci. Osobno kao gradonačelnik uz cijeli svoj tim, radimo na osmišljavanju atraktivnih zimskih događanja, poput uspješnog Dubrovačkog zimskog festivala. Ponosni smo i na činjenicu da je Dubrovnik sve poznatiji kao filmska destinacija – od 2011. godine kao King’s Landing, glavni grad u „Game of Thrones“, najpoznatijoj seriji

produkcijske kuće HBO, bili smo domaćini snimanja bollywoodskog spektakla „FAN“ s najpoznatijim indijskim glumcem Shakh Rukh Khanom, a nedavno je završeno snimanje novog nastavka planetarno popularne filmske franšize.“

Predsjednik USTOA–e Terry Dale, u svom obraćanju iskazao je osobnu potporu projektu uvođenja izravnog leta za Dubrovnik iz New Yorka, zahvalivši domaćinima na gostoprimstvu i pohvalivši sva nastojanja gradonačelnika.

Američki predstavnici udruženja USTOA nakon današnje posjete Konavlima, večeras putuju za Zagreb.

Gosti iz SAD-a u Dubrovniku su u 2015. godini bili na drugom mjestu s ostvarenim porastom od 23 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima, odnosno 76 913 dolazaka i 238 226 noćenja u prošloj godini, a pozitivan trend ostvarenja nastavlja se i u 2016.stoga je neupitna važnost ovog posjeta radi daljnje promocije našeg grada na ovom važnom emitivnom tržištu.

Jelka Tepšić, Odjel za komunikacije, TZ Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.