Input your search keywords and press Enter.

Renovacija hotela Rixos Premium Dubrovnik najveća je ovogodišnja investicija u dubrovački turizam

Ovog ljeta, u turistički izazovnom razdoblju uzrokovanom pandemijom COVID-19, Dubrovnik dobiva luksuzni lifestyle hotel s 5 zvjezdica, nadaleko poznat po svojoj gostoljubljivosti i biranoj gastromskoj ponudi

 

Luksuzni Rixos Premium Dubrovnik, hotel s 5 zvjezdica i jedan od tek osam Rixos Premium hotela na svijetu, otvorio je svoja vrata nakon osam mjeseci intenzivne renovacije. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 150 milijuna kuna, ujedno i najvećem ovogodišnjem ulaganju u dubrovački turizam, koje se uspješno realiziralo unatoč izazovima koje je pred turistički sektor postavila globalna pandemija korona virursa.

„Još smo prije 16 godina prepoznali snažan potencijal i izniman položaj hotela za koji danas ponosno mogu reći da je jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Uvjeren sam kako ovom vrijednom investicijom doprinosimo povećanju turističke ponude grada Dubrovnika i razvoju čitave destinacije. Prvi su gosti već počeli stizati i siguran sam da ćemo višestruko opravdati njihova očekivanja, istaknuo je direktor hotela Ayhan Basci koji već 13 godina živi na dubrovačkoj adresi i koji je u dubrovačkom Rixosu od njegovog otvaranja 2007. godine.

Rezultat investicije potpuno je obnovljeni hotel s 310 luksuznih soba – 190 superior soba, 10 deluxe soba, 55 standard soba, 37 classic soba, 17 apartmana i jedan predsjednički apartman. Obnovljene su sve javne površine te recepcija hotela, lobby bar s terasom, glavni hotelski restoran s terasom, svi hodnici i liftovi, balkoni i terase hotelskih soba, obogaćene su spa & wellness te fitness & gym ponuda. Osim toga, potpuno je obnovljen i Anjana Spa koji se prostire na dva kata, ukupne površine 2.000 m2 te nudi različite masaže te body & mind tretmane. U ponudi se nalaze i orginalni hamam, jedinstven u hotelskoj ponudi Dubrovnika, prostrani zatvoreni bazen s relax zonom te otvoreni bazen na plaži hotela.

Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela zadržali su u svom nazivu „Libertas – Libertas bar & Terrace te Libertas fish restaurant. Dobro znamo što Libertas znači Dubrovčanima i želimo nastaviti razvijati hotel da i u budućnosti bude na ponos cijelom kraju, i da nove generacije u njemu stvaraju svoje uspomene, naglasila je direktorica prodaje Sandra Urlić.

Rixos Premium Dubrovnik zapošljava 130 stalnih djelatnika s bogatim međunarodnim iskustvom rada u luksuznim hotelima i restoranima, a više od polovice ukupno zaposlenih čine domaći djelatnici. Unatoč izazovima koje je pred kompanijupostavila situacija s korona virusom, zadržana su sva radna mjesta, a ponose se multikulturalnošću svog osoblja i pozitivnim emocijama koje donose ovakva inspirativna radna okruženja, poštujući bogatu dubrovačku tradiciju i povijest.

 

O Rixos Grupaciji

Hotel Rixos Premium Dubrovnik pripada  multinacionalnoj i multikulturnoj Rixos grupaciji koja je dio luksuznog internacionalnog brenda – lanca hotela Accor. Rixos Hotels izvorno je turski brend koji u svijetu trenutačno posjeduje hotele u Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Hrvatskoj (Rixos Premium Dubrovnik), Švicarskoj, Rusiji i Kazahstanu. U skladu s politikom lanca Rixos Hotels, prilikom uvođenja novog premium koncepta, u naziv Rixos Premium hotela dodaje se lokacija na kojoj se hotel nalazi, u ovom slučaju „Dubrovnik, a riječ je o najvišoj klasi hotela unutar grupacije.

 

 

 

Nikolina Vicelić,

PR savjetnica za Rixos Premium Dubrovik Hotel

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *