Input your search keywords and press Enter.

Redovna skupština i 12. rođendan udruge Slatki život

Prenosimo u potpunosti priopćenje udruge Slatki život Dubrovnik:

06. listopada 2016. godine u popodnevnim satima u Restoranu Mimoza održali smo redovnu Skupštinu udruge, obilježili dvanaest godina postojanja, a ujedno je to bila i proslava Dana neovisnosti naše Domovine i obilježavanje Dječjeg tjedna.

U radnom dijelu usvojili smo izvješća za prethodno razdoblje, izabrali tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje. Prezentacijom slika prisjetili smo se svih naših lijepih i radosnih zajedničkih trenutaka provedenih u prethodnih 12 godina. Nakon ugodno provedenog vremena, u restoranu je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku je bila ukusno pripremljena hrana.

Proslava i program su trajali do kasnih večernjih sati. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni smo na ovo proteklo dvanaestogodišnje razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno brojimo 111 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočiti s tom dijagnozom – djeca poručuju: ‘Da nije kraj svijeta, da ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti’. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost – život, bez obzira na dijabetes može biti sladak.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *