Input your search keywords and press Enter.

Reakcija OB Dubrovnik na priopćenje dr.sc. Dražane Martinović Mamić

Nastavno na našu današnju objavu stiglo je priopćenje Opće bolnice Dubrovnik koje prenosimo u cijelosti:

 

Nastavno na Vašu objavu potvrđujemo da je poslodavac Opća bolnica Dubrovnik jednom
radniku dana 29. rujna 2020.godine izvanredno otkazala ugovor o radu zbog osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, zbog kojih uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć.

Ravnatelj
Doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić, dr.med.

 

_____________________________________

 

Podružnica Opće bolnice HRVATSKOG LIJEČNIČKOG SINDIKATA upravo je osnovana
zbog višegodišnjeg destruktivnog sindikalnog djelovanja doktorice Dražane Martinović
Mamić pa nemamo niti jedan razlog da se stavimo u njenu zaštitu od otkaza ugovora o radu u OB Dubrovnik.

Podružnica OB Dubrovnik
Predsjednik Izvršnog odbora HLS
Davor Grilec, dr. med.

_________________________________

Prateći rad i djelovanje doktorice Dražane Martinović Mamić, a posebno od kada je postala sindikalna povjerenica, sada već minorne podružnice HLS-a, nedvojbeno smo spoznali da je najodgovornija za teško narušavanje međuljudskih odnosa na nekoliko odjela u našoj bolnici, a što se nažalost odražava na naš svakodnevni rad.

Povjerenik HUBOL-a u OB Dubrovnik
Dragutin Petković, mr. dr. med.

__________________________________

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA, Povjerenstvo Županije dubrovačko-neretvanske jednoglasno podržava i pozdravlja odluku Uprave Opće bolnice Dubrovnik o otkazu ugovora o radu doktorice Dražane Martinović Mamić jer je to već i ranije zaslužila; kako neprofesionalnim odnosom prema bolesnicima i članovima njihovih obitelji tako i svojim nekorektnim odnosom prema kolegama u bolnici te svojim destruktivnim djelovanjem na sindikalnoj sceni i među liječničkim udrugama.

Predsjednik Povjerenstva HLK DNŽ
Prim. mr. Srećko Ljubičić, dr. med.

____________________________________

Poštovani,
Ovih putem htio bih demantirati navod koji je objavljen na Vašem portalu, a koji kaže “…
Bekić i dosadašnji predsjednik Radničkog vijeća požurili su formirati novo RV kako bi
neutemeljeno blagoslovili nezakoniti izvanredni otkaz dr.sc. Dražani Martinović Mamić”.

Sada već prošli saziv Radničkog vijeća je zbog isteka svog mandata od 4 godine, dana
19.06.2020. donio odluku o raspisivanju redovitih izbora za RV. Poštujući sve propisane  okvire, sami izbori su održani 15.09.2020., nakon čega su se također poštivali propisi o izvještavanju prethodnog i konačnog zapisnika o rezultatima izbora, čime je rok za žalbe kao i cijeli izborni proces završio.

Ivan Večerin, predsjednik Radničkog vijeća OB Dubrovnik

One Comment

 • Stjepko Mamic napisao:

  Bekic laze !!! ( i ovi njegovi zetoncici) Nista nije po zakonu. Evo dopisa koji je uputio HLS prema OPCOJ BOLNICI DUBROVNIK Postovani,
  Dana 25. rujna 2020. godine Opea bolnica Dubrovnik urucila je radnici, ujedno sindikalnoj povjerenici Hrvatskog lijecnickog sindikata, dr. sc. Drazeni Martinovic Mamic dr. med. Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu (broj: 01-1461/1-20) od 25. rujna 2020. godine. Buduci da se poslodavac, sukladno clanku 188. stavku 1. Zakona o radu (NN 93/14, 127 /17, 98/19), nije obratio Hrvatskom lijecnickom sindikatu (niti podruznici Dubrovnik niti sredisnjici) trazeci suglasnost na otkaz, odnosno s Hrvatskim lijecnickim sindikatom nije proveo postupak suodlucivanja, navedena se Odluka ima smatrati nezakonitom i nedopustenom. Opisanim postupanjem, odnosno propustanjem postupanja, poslodavac je grubo prekrsio zakonske odredbe usmjerene ka zastiti sindikalnog povjerenika, te prema sindikalnoj povjerenici dr. sc. Drazeni Martinovic Mamic dr. med. postupio diskriminirajuee i protuzakonito.
  Nadalje, kako se i navodi u predmetnoj Odluci, dr. sc. Drazeni Martinovic Mamic dr. med. onemogueeno je iznosenje obrane prije otkazivanja Ugovora o radu. Takvim postupanjem poslodavac je prekrsio odredbu clanka 119. stavka 2. Zakona o radu, iako je iznosenje obrane bilo neophodno za stvaranje potpunog zakljucka o spornom dogadaju na kojem se temelji Odluka o otkazu.
  Sukladno svemu navedenom, pozivamo Vas da u najkraeem mogueem roku stavite izvan snage Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu (broj: 07-1460/1-20) od 25. rujna 2020. godine.
  U Zagrebu,30. rujna 2020. godine.
  Za Hrvatski lijecnicki sindikat: Predsjednica HLS-w Mr. sc. Renata Čulinović-Čaić, dr. med i Odvjetnik Srecko Posavec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *