Input your search keywords and press Enter.

Reakcija iz Sanitata na događanja na Žarkovici

Prenosimo u potpunosti priopćenje za javnost iz Sanitata u vezi sinoćnjih događanja na Žarkovici:
Postupno izmještanje pasa iz ilegalnog azila na Žarkovici u odobrena skloništa u Hrvatskoj nije odluka tvrtke Sanitat niti Grada Dubrovnika, već je postupak koji je Rješenjem iz lipnja 2015. naložila Služba veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Isto tako želimo demantirati sve lažne navode da Grad ne brine o životinjama na Žarkovici putem priložene dokumentacije kojom dokazujemo da je obavljeno cijepljene i čipiranje svih pasa. Osim toga, prilažemo i dokaz kako je Grad Dubrovnik samo u ovoj godini na hranu za pse izdvojio 404.311,58 kuna, a do kraja godine taj iznos će se popeti na 450.000 kuna. Ukupno na hranu za pse do sada je izdvojeno više 4 milijuna kuna. 

Do izgradnje novog gradskog skloništa životinje će se i dalje smještati u odobrena skloništa koja će brinuti o njima ili ih udomljavati. Kako smo još 16. prosinca izvijestili putem priopćenja Grada Dubrovnika odgovorne osobe odobrenih skloništa pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrdit će da se preuzete životinje neće eutanazirati protekom zakonskog roka od 60 dana, nego da se premještaju s isključivom svrhom udomljenja o čemu će Sanitatu biti dostavljati dokazi. 

Primjer zapisnika kojeg će sutra potpisati svi predstavnici odobrenih skloništa također se nalazi u privitku. 
 
Još jednom podsjećamo da je Grad Dubrovnik započeo proces izgradnje vlastitog skloništa za životinje za koje se planira da će biti izgrađeno i registrirano do ljeta 2016. Sklonište će biti dovoljnog kapaciteta za potrebe napuštenih životinja s područja Grada.
Priloženi dokumenti:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *