Input your search keywords and press Enter.

Reagiranje gradonačelnika Vlahušića: Frankoviću, tko Vas savjetuje? Domoljubna ili Superhik koalicija?

Gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je reakciju na priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića.


Poštovani gospodine Frankoviću,

Moram priznati da me, nažalost, sadržaj Vašeg priopćenja nije iznenadio.

Jesu li Vas to iz samog vrha domoljubne „Superhik“ koalicije savjetovali da predsjedniku Vlade poručite: „Pogriješili ste, donijeli ste krivu odluku, Dubrovnik treba financijsku pomoć Pojezerja, Lastova, Knina i Vukovara, cijele osiromašene Slavonije.“ Kako inače logički objasniti da postoji netko tko Dubrovniku u 2015. godini priziva status područja od posebne državne skrbi.

Kažete li Vi to, gospodine Frankoviću, da građani ove države, koji stjecajem okolnosti žive na područjima s ograničenim ili smanjenim mogućnostima za rast i razvoj, trebaju svojim vlastitim novcima financirati Dubrovnik. Onaj isti Dubrovnik koji je početkom listopada izbrojao tri milijuna noćenja, grad koji je godinama najveće gradilište u Hrvatskoj, koji živi od pametnog gospodarenja svojom imovinom. Pa samo od koncesije za žičaru, za koju smo se zajedno izborili, gradski proračun bogatiji je za pet do šest milijuna godišnje. Da i ne spominjem 50 posto sredstava od ulaznica na zidine.

Ali ako je to zaista Vaš stav nedovoljno razumijete Hrvatsku, ne shvaćate da Dubrovniku ne treba „umjetno disanje“, ni da u ovoj zemlji postoje oni koji trebaju našu pomoć! Voljeti Hrvatsku znači pomagati potrebitima, kako domaćima tako i migrantima, za koje smo već prvog dana izbjegličke krize u Hrvatskoj izdvojili 150.000 kuna. Pitam Vas treba li grad s najmanjim brojem nezaposlenih možda pomoć Vukovara ili mi trebamo pružati pomoć svom gradu prijatelju?

Kažete da „vi vijećnici“ rješavate probleme koje sam uzrokovao!? Deklaracijama i povjerenstvima? Gospodine Predsjedniče, pa u šest mjeseci uspjeli ste osnovati više povjerenstava nego svi sazivi Gradskog vijeća od hrvatske neovisnosti naovamo.
I na kraju mi zamjerate poziv na dijalog? Za dijalog, mladi gospodine, potrebna je dobra volja svih političkih opcija, svih struktura i rezultat će biti ostvaren.

Gospodine Frankoviću, ostavite se predizbornih priča, Vi sasvim dobro znate da Dubrovnik već šest godina nezaustavljivo raste. Priznajte konačno te činjenice i pridružite nam se u rastu, jer jedino zajedno možemo još bolje.

Andro Vlahušić
Gradonačelnik Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *