Input your search keywords and press Enter.

Radionica o vodama

U organizaciji Europske komisije i suorganizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, u Dubrovniku je danas počela dvodnevna međunarodna radionica na temu upravljanja vodom.

U organizaciji Zajedničkog istraživačkog centra – servis za znanost Europske komisije, NETWERC H2O – Mreža za vodu europskih regija i gradova i partnera u EU projektu BlueSCities, te suorganizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, dvodnevna radionica naziva ”Winning by Twinning” počela je danas u Dubrovniku. Skup je otvorio zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Davorko Obuljen.

Međunarodni stručnjaci za vode, zajedno s predstavnicima gradova istočne Europe, Turske i Bliskog istoka istražit će važnost uloge lokalnih vlasti u rješavanju međunarodnih pitanja zaštite okoliša te govoriti o jednom od vodećih globalnih izazova 21. stoljeća – voda i kako upravljati našim najvrijednijim resursom. Kako je istaknuto, cilj radionice je osigurati bolju suradnju između gradova koji su dio Europskog inovacijskog partnertsva za vode i gradova koji su novi u ovom konceptu. Želi se potaknuti njihova suradnja i međunarodno povezivanje uz naglašavanje važnosti dijaloga na različitim razinama javne administracije i među različitim sektorima.

Prezentaciju o vodnom sustavu i sustavu odvodnje na području Dubrovnika, od vremena Dubrovačke republike do danas, imali su predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije. Kao problem koji se danas javlja istaknuto je pitanje odvodnje uslijed velikih padalina, pa je od strane organizatora predloženo da jedna od tema za radionice bude i prijedlog ideja za rješavanje sustava odvodnje.

Za sutra je planirano potpisivanje zajedničkog dokumenta – DUBROVAČKE DEKLARACIJE NAMJERE, kojim će izraziti volju za zajedničkim radom na budućim aktivnostima. Namjera je da ono što se dogodi u Dubrovniku ovaj tjedan bude početak važnog međunarodnog saveza na pitanju voda.

DUNEA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.