Input your search keywords and press Enter.

Putopisno predavanje Gorana Blaževića o izbjegličkoj ruti

Dubrovačke knjižnice u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2017. organiziraju seriju putopisnih predavanja iz ciklusa „Putositnice utorkom”. Prvo predavanje održat će Goran Blažević pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ danas, utorak, 17. listopada, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Krajem 2016. Blažević se uputio na putovanje dugo preko 3200 kilometara. Pješice jeputovao od grada Petre u Jordanu do rodnog Umaga noseći poruku mira i solidarnosti.N amjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodaoje Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru iHrvatsku, pješačeći do Umaga. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigupod nazivom „Svilim“.

„Solidarity walk 4 km/h“ je akcija koja je bila zamišljena kako bi se poruka solidarnosti poslala u Hrvatskoj. Osim poruke solidarnosti za izbjeglice i želje da se pokaže gostoljubiva strana islama, projekt je nosio veoma snažnu poruku ljudskosti. Predavanje je dio ciklusa putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“.

Mjesec hrvatske knjige održava se od 15. listopada do 15. studenoga, a ovogodišnja
manifestacija posvećena je enciklopedistici. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator su Knjižnice grada Zagreba. Riječ je o manifestaciji koja već više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.