Input your search keywords and press Enter.

Prvi srpnja: Dan ACI-ja

U Slanom se otvara marina Veljko Barbieri – nova ACI marina nakon punih 26 godina

Posljednja takva megafešta odigrala se 1. srpnja 1990. Tada je upravo Veljko Barbieri upriličio slavlje u Ičićima u povodu otvorenja ACI marine Opatija. Bio je to posljednji veliki poslovni i graditeljski pothvat ekipe koja je stvorila ACI.

ACI sprema za svoj ovogodišnji tradicionalni Dan ACI-ja 1. srpnja – veliku feštu. Na 33. rođendan svečano otvara marinu u Slanom kraj Dubrovnika. Marina nosi ime utemeljitelja ACI-ja Veljka Barbierija.

Posljednja takva megafešta odigrala se 1. srpnja 1990. Tada je upravo Veljko Barbieri upriličio slavlje u Ičićima u povodu otvorenja ACI marine Opatija. Bio je to posljednji veliki poslovni i graditeljski pothvat ekipe koja je stvorila ACI kao jedinstveni sustav nautičkog turizma ne samo u Mediteranu već i u svijetu.

ČVRSTI TEMELJI

Nakon toga više nije bilo prilike za takvo slavlje. Sve do posljednje dvije-tri godine, kada su se napokon stekli menadžerski, financijski i organizacijski uvjeti da ACI lanac naraste za još jednu, svoju 22. kariku. U istom zamahu – poslovnom graditeljskom i obnoviteljskom, ACI je pokrenuo program modernizacije marina te jačanja moći i efikasnost cijelog sustava.

Inače sustav ACI stvoren je na čvrstim temeljima koje nisu mogle uzdrmati ni sve nedaće kroz koje je u proteklo vrijeme prošao. Prije svega marine su smještene na najatraktivnijim lokacijama duž cijele obale i otočnog arhipelaga. Svaka od njih ima svoju privlačnu osobitost: ili se naslanja na jezgru drevnog povijesnog grada, ili je dio slikovitog mediteranskog gradića, ili je smještena u nacionalnom parku ili u njegovoj neposrednoj blizini. A sve one zajedno čine čudesni lanac originalnih jadranskih nautičkih bisera koji su jedan od drugog udaljeni na samo dan opuštenog jedrenja.

Drugo, već sama riječ “klub” u njegovu nazivu izražava sportski karakter sustava, koji se ne obraća nautičaru da bude gost u odabranoj marini, već da postane član cijelog kluba. Upravo to je od samog početka stvorilo snažnu vezu između ACI-ja i nautičara kao ljudi osebujna životnog stila. Nije samo važno jedriti i ploviti, jednako tako važno je doći i na brod, u svoj drugi dom, gdje se osjećaš ugodno i sigurno, među susjede istoga stila života, među domaće ljude koji ti se iskreno raduju što si tu i spremni su ti pomoći, i naposljetku gdje ti je pri ruci sve što ti treba – od zabave i sporta do kvalitetnog servisa.

I tu je onda taj vlastiti know-how, odnosno prepoznatljivi ACI standard, koji cijeli lanac čini jedinstvenim sustavom. Kad uđeš u bilo koju ACI marinu, točno znaš da ćeš naći siguran vez, mornara spremnog da ti pomogne smjestiti brod, priključak za struju i vodu, čist sanitarni čvor, topli tuš, ljubaznu i simpatičnu recepcionarku, da ćeš moći popiti pivo čim siđeš s broda, naći privlačan restoran sa svježom ribom te da tako možeš ploviti od sjevera do juga Jadrana i u svakoj će ACI marini biti tako!

Taj ACI-jev know how do zadnjeg je detalja uspostavio postupke, upute i zajedničke norme u svakom segmentu poslovanja ACI-ja. Od radnih ljetnih i svečanih odora, ponašanja i postupaka recepcionara i mornara, do dizanja i spuštanja zastave u svakoj marini. U svim restoranima u ACI marinama morao je biti ACI-jev amblem na tanjurima, salvetama, stolnjacima… Trgovačka i ugostiteljska poduzeća koja su radila u ACI marinama također su u svoje poslovanje uvela ACI-jeve standarde i oznake brenda.

KULTNI RESTORANI

Početni ACI imao je i svoje ugostiteljstvo. Pojedini ACI-jevi riblji restorani, poput onih u Puli, Splitu i Milni, postali su kultna gastro odredišta na Jadranu. I tu su vrijedili ACI standardi. U standardu je primjerice bilo da u svim restoranima marina od Umaga do juga bude pet istih jela. Bilo je poput franšize ujednačeno koja se jela u kojoj kategoriji restorana mogu posluživati. Tako je među najpoznatijim jelima bila popularna ACI plata, koja se sastojala od pohanih škampi, fileta škarpine i najsvježije ribe iz dnevnog ulova. Plata je morala sadržavati najmanje pet vrsta sasvim svježih riba i plodova mora, plus prilog.

Izvorni ACI imao je i svoj čarter s vlastitim brodovima i brodovima u menadžmentu, i svoju školu jedrenja, bolje rečeno školu mora u kojoj su stasali budući nautičari.

U proteklom razdoblju dosta je tih sustavnih sadržaja iz poznatih razloga ACI izgubio, ali sada se sve to obnavlja i jača na jednom novom suvremenom nivou.

NOVI ACI VIZUAL

Razrađen je složeni projekt novog vizualnog identiteta ACI-ja, koji će još više naglasiti brend, važnost lanca i pripadnost svih marina jednom, jedinstvenom sustavu. Radi se o zajedničkim modernim arhitektonskim rješenjima i uređenju, te o standardizaciji svih elemenata marina: od zgrada, unutarnjih prostora, sanitarija, krajobraznog uređenja i uređenja dijelova koji spadaju u javne površine i vanjske prostore marina. U tom cilju izrađena je Knjiga standarda, u kojoj je određeno kako će sve to izgledati izvana i iznutra do zadnjeg vijka – i za obnovu i za gradnju novoga: objekti, interijeri, koji materijali, hortikultura, osvjetljenje, signalizacija, korporativni identitet, oznake, oglasne ploče… Naglasak je bio na uvažavanju specifičnosti lokaliteta: marine neće izgledati identično, već blisko i prepoznatljivo.

GASTRO STANDARDI

Tako će ACI marina Veljko Barbieri u Slanom biti u cijelosti odraz nove moderne vizure ACI-ja. U istom stilu dovršava se i temeljita rekonstrukcija cijelog kopnenog dijela i svih građevina ACI marine Pomer. Također se provode aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela marine Rovinj. Nova marina moći će primiti dvjestotinjak plovila prosječne duljine 19 metara i bit će to prva marina u ACI sustavu s pet sidara. Planirano je da marina bude otvorena za iduću nautičku sezonu.

Već dvije godine traje i uvođenje ACI standarda u ugostiteljstvu. I ovdje se radi o standardiziranom uređenju restorana, ponudi prilagođenoj području i visoko standardiziranoj usluzi.

Restorani su raspoređeni u kategorije, tako će primjerice ugostiteljski prostori u otočnim marinama slijediti vizual moderno stilizirane konobe, dok će u većini marina postojati pravi restorani, ali standardiziranog ACI izgleda. Prema tim standardima u drugu sezonu poslovanja ulazi restoran Navigare u ACI marina Milna, ove sezone proradio je restoran u obnovljenom Pomeru, 1. srpnja će biti zajedno s marinom otvoren i restoran u ACI marini Slano, istodobno kreće i u istom stilu obnovljeni restoran u ACI marini Cres…

Važan dio tog projekta je i edukacijski gastro centar u ACI marini Pula, u kojem će se obučavati zakupci i njihovo osoblje u smislu kvalitete usluge i ponude.

Ujesen također kreće oživljavanje Sailing centra u ACI marini Cres sa školom jedrenja i raznim drugim atraktivnim sadržajima.

ODJEK U SVIJETU

Pokretanje ACI-ja u svijetu je odjeknulo jače nego kod nas, pa je u Opatiju čak stigla ponuda s Kube da ACI nešto slično i tamo organizira. Do tog projekta ipak nije došlo, ali bi vjerojatno tamo uspjelo za razliku od Italije gdje je sličan veliki državni projekt lanca marina Italia Navigando doživio krah. Pozvali su u pomoć i Zorana Bačića, jednog od prve šestorice utemeljitelja ACI-ja, koji je danas senior partner i managing director u talijanskom Horwath HTL-u i živi u Rimu.

– Nije uspjelo zato, kaže Bačić, što u Italiji sve nastaje kao privatno poduzetništvo, a ne kroz nekakav sistem. Vlast je previše decentralizirana, svako nateže na svoju stranu, to je kao da gradite autocestu na kojoj bi svako selo htjelo imati svoju naplatnu kućicu…

Inače, ACI je 1990. i 1991. imao tri predugovora za nadzor gradnje marina i menadžment kada budu gotove. Radilo se o dvije marine u Italiji i jednoj u Saudijskoj Arabiji, u Džedi. Tamošnji poduzetnici htjeli su ući u ACI sustav upravo zato što su prepoznali njegove prednosti.

Mladen gerovac
jutarnji.hr

***
MARINA ILI NAUTIČKI CENTAR?

U samom početku stvaranja ACI-ja povela se polemika o tome što je marina, a što nautički centar. Veljko Barbieri želio je da se ta dva pojma bitno razlikuju pa je zagovornicima i vlasnicima marina kazao: “To što postoji, to su marine, a ovo što mi imamo je jedan sustav – lanac nautičkih centara”. Tada je nastala velika polemika: je li nautički centar marina? A Barbieri je rekao: “Ne, nautički centar je nešto što živi s mjestom, a vaše su marine, gospodo, ograđene, u vaše marine se ne može ući”. Svatko je u to vrijeme u nautički centar mogao ući. S vremenom se pojam nautički centar izgubio, ali ACI marine još uvijek žive s mjestom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *