Input your search keywords and press Enter.

Prva Dječja božićna izložba

– dječja priredba koja je trebala biti 28.12.(ponedjeljak) odgođena je za utorak
29.12.2015 u 17:00 h u Domu kulture u Cavtatu, sve vas skupa pozivamo na istu – Sretni i ugodni blagdani!!!!

**
A sad kako je bilo na otvaranju Dječje božićne izložbe u Cavtatu 19.12.2015.g.

Prva Dječja božićna izložba u Cavtatu na temu OBITELJ je bila nadahnuće za svih nas.Dječji radovi su precizno prikazali značaj obitelji iz njihove najiskrenije perspektive.
Izložba je započela sa živim jaslicama u kojima su sudjelovala djeca iz cijele županije.Josip i Marija bili su obučeni u konavske nošnje.Josip je krstio badnjak kako se to već tradicionalno radi u Konavlima, a tri kralja, obučena u tri različite nošnje (primorsku,župsku i konavosku), prinosili su darove : plodove zemlje specifične za naš kraj-naranče,masline,šipak…
Mali su anđeli bili već smješteni na pozornici, a žive su jaslice bile pozadina cijele izložbe do kraja programa.
Gosti izložbe, djeca iz Kulturno-umjetničkog društva iz Orašca izveli su Linđo u primorskim nošnjama.Program je začinio kvartet iz Umjetničke škole Luka Sorkočević pod vodstvom prof.Đive Kušelj a izložbu je otvorio predstavnik Općine Konavle g.Božo Lasić uz riječi potpore predstavnika Dubrovačko neretvanske županije g.Iva Klaića.
Naše poznate umjetnice gđa.Romana Milutin Fabris i gđa. Ivana Jovanović Trostman bile su članice žirija i dodjelile su nagrade za 4 najbolja rada.
Na izložbi smo imali i gostujuće radove iz Doma Marina Držića u Dubrovniku na čijim radionicama je sudjelovalo 50-ak djece.
U prilogu sa slikama šaljem i katalog u kojemu su navedeni svi sudionici škola i vrtića diljem županije kao i njihovi radovi.
Svečanost je završila u 18:30 uz pregršt lijepe pjesme i plesa,čašćenja i pozitivne energije i pravog blagdanskog raspoloženja.
Izložba kao takva je bila najbolji podsjetnik na temeljne ljudske vrijednosti kojima težimo , a to su obitelj, ljubav i podrška.

Kristina Martinović
UDRUGA MAME CAVTAT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.